Angst in de samenleving(?) En: de relatie tussen mens en dier
Afbeelding van aflevering: Angst in de samenleving(?) En: de relatie tussen mens en dier

Angst in de samenleving(?) En: de relatie tussen mens en dier

Veel berichten in de media gaan de laatste tijd over terreurdreiging, het Ebola virus en onrust in de wereld. Worden we hier echt bang van? En dierendag komt eraan, hoe zit het nu precies met de relatie tussen mens en dier?

Legeruniformen kun je beter niet meer dragen in het openbaar en Nederlandse Jihadisten roepen op tot het plegen van aanslagen. Hoe veilig voelen we ons nog na al die dreigementen en beelden van geweld in de media? Ook de hysterie rond de verspreiding van het Ebola virus houdt de gemoederen flink bezig. Hans van de Sande is massapsycholoog en vertelt hoe mensen reageren op zulke gebeurtenissen.

Verder praten we over dieren en hoe zij een steeds prominentere rol spelen in het leven van mensen. Dit doen we met Pascale Fuchs en Jose de Giorgio-Schoorl, zij zijn echte dierenliefhebbers en zetten zich bovendien in voor het welzijn van de dieren. Ook volgen ze de ontwikkelingen in de dierenbranche nauwgezet en proberen ze hier aan bij te dragen waar het kan. Een hangertje met het as van je overleden huisdier? Is dat niet wat vreemd? Hoe ver gaat u voor uw huisdier? Zou u uw goudvis opereren als daarmee z'n leven gespaard kon worden?

Live muziek is er van Janieck Devy.

In het laatste uur worden we door onze correspondenten bijgepraat over het nieuws in China en Oekraïne. Is de wapenstilstand tussen Rusland en Oekraïne nog wat waard? En hoe is het met de protesten in Hong Kong, waar de Chinese regering hard lijkt in te grijpen?

In Dit was de Dag blikken we met Tjeerd Royaards terug op de commotie rond de Mohammedcartoons, hoe kon het gebeuren dat deze prenten opeens zoveel commotie en opwinding veroorzaakten? In Dit wordt de Dag is er aandacht voor de verjaardag van Max Verstappen, Tom Coronel praat ons bij over de bijzonder snelle opkomst van deze autocoureur en de succesvolle toekomst die hem waarschijnlijk in het verschiet ligt.

Presentatie: Willem de Gelder

Deel deze uitzending: