De Boekenweek, en: verpleeghuizen
Afbeelding van aflevering: De Boekenweek, en: verpleeghuizen

De Boekenweek, en: verpleeghuizen

Welke boeken zijn uw favoriet? En hoe kunnen we verspilling in verpleeghuizen tegengaan?

De boekenweek is weer van start gegaan. Van 7 tot 15 maart staat alles in het teken van het thema "te gek voor woorden". We praten met schrijver en journalist Arjan Visser over zijn favoriete boeken, het schrijverschap en de waanzin.

 Bij het televisieprogramma Tijd voor Meldpunt! op Omroep MAX bleek dat verpleeghuizen jaarlijks een miljard euro verspillen. Schrijver Yvonne Kroonenberg vertelt over haar ervaringen in het verpleeghuis tijdens het schrijven van haar boek "Wees blij dat je ze nog hebt". We spreken ook met Ezra van Zadelhoff, die zelf jarenlang in een verpleeghuis heeft gewerkt, onderzoek heeft gedaan, en het boek "Morgen mag ik naar het verpleeghuis!" heeft geschreven. 

Live muziek is van Angelo Boltini.

In Dit is de Wereld praten we met Ingmar Valpoort, die vanuit Curacao vertelt of de voedbalgekte al leeft nadat bekend is geworden dat Patrick Kluivert supervisor is geworden van het nationale team. Ook doet Ruth Oei-Abraham verslag vanuit Engeland over de zedenzaken die zich daar lijken ophopen.

 Samen met socioloog Albert Benschop blikken we terug naar 1867, toen Alexander Graham Bell het eerste telefoontje pleegde. En met Hans Bart, directeur van de Nierpatiëntenvereniging, kijken we vooruit naar de petitie die door onder andere de vereniging wordt aangeboden aan de Tweede Kamer, waarin wordt voorgesteld om het donorregistratiesysteem op de schop te nemen.

Beluister fragmenten terug

Luister fragmenten uit de uitzending terug via radio1.nl/ditisdenacht

Of beluister de hele uitzending hieronder:

Deel deze uitzending: