Prettig in je eigen huis, en: oor en gehoor
Afbeelding van aflevering: Prettig in je eigen huis, en: oor en gehoor

Prettig in je eigen huis, en: oor en gehoor

Voel jij je veilig in je eigen huis? En welk geluid vind jij ontzettend irritant?

Inbrekers slaan steeds minder vaak toe. Het aantal inbraken is het afgelopen jaar enorm gedaald, van 87.000 naar 71.000. Wij praten erover met Hans Schelvis van het centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid. 

Het is vandaag de internationale dag van oor en gehoor. En wat is er slechter voor uw welzijn dan die hond van de buren die maar blijft keffen of hangjongeren die de hele nacht schreeuwen? We praten over geluidsoverlast met Elly Waterman, adviseur bij dBvision en Jan Griese, klinisch psycholoog en voorzitter van de Schiphol-werkgroep Amstelveen/Buitenveldert. 

Er zijn genoeg geluiden om je aan te ergeren, maar je kan ook last hebben van oorruizen of juist een slecht gehoor. Melissa van den Berg en Guus de Jong praten over hun ervaringen hiermee. 

Live muziek is van Eddy Willemse.

In dit is de wereld praten we met Niels Kraaijer vanuit Australië. Met hem hebben we het over de aanhangers van de terreurgroep IS. Vorige week bleek dat tientallen Australische vrouwen zich hebben aangesloten bij de Islamitische Staat.

En Benjamin Philip, die in Israël woont, maakt zich zorgen over het nucleaire programma van Iran. 

1957 was het jaar dat Corry Brokken als eerste het Europese songfestival wint. We praten met Erik Bolks, Eurovisie-kenner en schrijver voor esfmagazine.nl, over haar overwinning.

In dit wordt de dag vertelt Lulu Wang over de boekpresentatie van haar nieuwe gedichtenbundel 'Levenlangverliefd'. 

Presentatie: Ruben Bakker.

Beluister fragmenten terug

Luister fragmenten uit de uitzending terug via radio1.nl/ditisdenacht

Of beluister de hele uitzending hieronder.

Deel deze uitzending: