Verkeersveiligheid, en: goede daden doen
Afbeelding van aflevering: Verkeersveiligheid, en: goede daden doen

Verkeersveiligheid, en: goede daden doen

Wat is de impact van een verkeersongeval? En welke goede daden doet u?

Vorige week leek het er heel even op dat fietshelmen misschien verplicht zouden worden gesteld, maar minister Schultz besloot alsnog om het feestje niet door te laten gaan. Toch zijn er jaarlijks ongeveer achttienduizend mensen die ernstig gewond raken in het verkeer en zo'n 650 doden. Martin Dormans geeft voorlichtingen over verkeersveiligheid na zijn eigen ongeluk in 2010. 

Een donatie doen aan een goed doel, een vreemde de weg wijzen of vrijwilligerswerk doen. Iedereen doet wel eens een goede daad. Deze week is de internationale Random Acts of Kindness Week, een week waarin er opgeroepen wordt om wat aardiger te zijn voor anderen. Naomi Soeters doet een jaar lang elke dag een goede daad doet en houdt het bij op haar website wantwaaromniet.nl. 

Live muziek is van Eva Skeete Mc Leed.

 In Dit is de Wereld bellen we met onze correspondent Stefan van Dijk in Kosovo over Kosovaren die ineens vertrekken. En we praten met Jan Jaap Harkema, die in Washington woont en ons gaat vertellen over het bezoek van Merkel.

Ook kijken we precies een jaar terug met schaatser Michel Mulder. Op 10 februari 2014 won hij in Sochi als eerste Nederlander Olympisch goud op de 500 meter. En we spreken met projectleider en SIRE-bestuurslid Hans Peters, en Marieke Stolk, woordvoerder van Milieu Centraal, over de SIRE-campagne tegen voedselverspilling die vandaag wordt gelanceerd.

Presentatie: Anne Kuik

 

 

Beluister fragmenten terug

Luister fragmenten uit de uitzending terug via radio1.nl/ditisdenacht

Of beluister de hele uitzending hieronder.

Deel deze uitzending: