Rouwen, en: vluchtelingen
Afbeelding van aflevering: Rouwen, en: vluchtelingen

Rouwen, en: vluchtelingen

Wat kun je doen bij rouw, en hoe kun je wraakgevoelens tegengaan? En hoe helpt u vluchtelingen in uw omgeving?

Vorige week stortte een vliegtuig neer van Germanwings, en het verdriet werd alleen maar sterker toen bekend werd dat de co-piloot het toestel opzettelijk het toestel heeft laten dalen. We spreken met Miranda van den Eijnden, begeleider van rouw bij ongevallen bij Praktijk Artesia en ervaringsdeskundige op het gebied van verlies.

Live muziek is van Rogier Pelgrim, die met zijn nieuwe single 'Won't Go Back' aandacht wil vragen voor de situatie van uitgeprocedeerde in De Vluchtgarage in Amsterdam. Ook spreken bewoners van De Vluchtgarage over hun ervaringen en vertelt John van Tilborg van stichting Inlia over zijn werk.

In Dit is de Wereld vertelt Kees Arendz vanuit Turkije over hoe hij het voetbal van het afgelopen weekend heeft beleefd, en doet Mark Horst vanuit Zimbabwe verslag over dat niet zo goed gaat in het land als gedacht.

Met Rene Spork van het Rotterdams Archief blikken we terug op het bombardement op Rotterdam van 31 maart 1943. Dit wordt ook wel het 'vergeten bombardement' genoemd. En we spreken Herma van den Pol, redacteur bij de website boerenbusiness.nl, over het einde van het melkquotum.

Presentatie: Ruben Bakker.

Beluister fragmenten terug

Luister fragmenten uit de uitzending terug via radio1.nl/ditisdenacht

Of beluister de hele uitzending hieronder.

Deel deze uitzending: