De OV-chipkaart, en: voedselveiligheid
Afbeelding van aflevering: De OV-chipkaart, en: voedselveiligheid

De OV-chipkaart, en: voedselveiligheid

Wat zijn de voor- en nadelen van de OV-chipkaart? En hoe veilig is uw eten?

De OV-chipkaart kwam weer in het nieuws. Zo zou er opnieuw een lek zijn gevonden en vorige week bleek ook dat mensen die een jaarabonnement hebben, geen boete mogen krijgen als ze vergeten in te checken. Maar vergeten in te checken is niet het enige probleem dat je kan hebben met de OV-chipkaart.. We praten erover met Rikus Spithorst van de Maatschappij Voor Beter OV. 

Vorige week  debatteerde de tweede kamer over voedselveiligheid na de vele voedselschandalen van de afgelopen tijd. We praten er over met onze luisteraars.

Live muziek is van de Stream. 

In Dit is de Wereld vertelt Arjen Kamphuis vanuit Bonaire over het appeltje van Oranje die zijn organisatie heeft gekregen. 

In Dit was de dag gaan we terug naar het jaar 1987, het jaar waarin in Washington het Nationale Museum voor Vrouwen in de Kunst opende. We praten er over met Katelijne van Steghlen. Waarom kennen we zo weinig vrouwelijke kunstenaars? 

En in Dit wordt de dag bellen we met beveiligingsexpert Arjen Kamphuis, met hem gaan we het hebben over de hackersgroep Anonymous die dreigt om Israël digitaal plat te leggen.

Presentatie: Willem de Gelder 

Beluister fragmenten terug

Luister fragmenten uit de uitzending terug via radio1.nl/ditisdenacht

Of beluister de hele uitzending hieronder.

Deel deze uitzending: