Overstappen van bank, en: de thuiszorg
Afbeelding van aflevering: Overstappen van bank, en: de thuiszorg

Overstappen van bank, en: de thuiszorg

Gaat u overstappen van bank? En hoe tevreden bent u over de thuiszorg?

Vorige week riep Rutger Bregman Nederland op om over te stappen van bank. Maar hoe verstandig is het om over te stappen van bank, en wat zijn de gevolgen? Werkt zo'n overstapweek? We praten erover met Peter van der Slikke, adviseur en partner van Topcapital, een financieel vermogensadviseur.

In de thuiszorg wordt flink bezuinigd. Zo moest TSN thuiszorg 650 banen schrappen en bezetten thuiszorgmedewerkers het gemeentehuis in Borculo uit onvrede over de bezuinigingen. Jos de Blok, directeur van Buurtzorg, en Thea Ploeg, wijkverpleegkundige, zijn bij ons te gast om hierover te praten.

Live muziek is van Amber Kamminga.

In Dit is de Wereld bellen we met Jan Jaap Harkema, die vanuit Washington verslag doet van de presidentskandidaten en de komst van Wilders in de Verenigde Staten. Ook spreken we Lizzy Koster, die op het Griekse eiland Aegina woont en vertelt over de tienduizenden bootvluchtelingen die daar het land binnen komen.

We blikken met ruimtevaartdeskundige Piet Smolders terug naar 2001, toen de eerste ruimtetoerist zijn reis maakte naar het Internationale Ruimtestation. En we spreken met Karin Bosman van Stichting Stichting Pesten op de Werkvloer die hun petitie op dinsdag aanbiedt aan de Tweede Kamer.

Presentatie: Ruben Bakker.

Luister fragmenten terug

Luister fragmenten terug op www.radio1.nl/ditisdenacht 

Of beluister de gehele uitzending hieronder.

Deel deze uitzending: