Verzamelen en geloofsoverdracht
Afbeelding van aflevering: Verzamelen en geloofsoverdracht

Verzamelen en geloofsoverdracht

Hoe ver gaat u voor uw liefhebberij en hoe brengt u het geloof over op uw kinderen?

Verzamelen en geloofsoverdracht

Een doek van Piet Mondriaan heeft bij een veiling ruim 44 miljoen euro opgebracht. En wel meer mensen zijn bereid grote bedragen neer te leggen voor must-haves of hun liefhebberij. We praten erover met Vincent van de Vrede van Verzamelen magazine. 

Uit een onderzoek van het CBS bleek vorige week dat vooral ouderen en allochtonen blijven geloven. Hoe breng je geloof nou over op je kinderen? Bij ons te gast Corina Nagel, lerares godsdienstige vorming en Roel Boogaard van hervormd-gereformeerde jeugdbond. 

De livemuziek wordt verzorgd door Janine Beens

In Dit is de wereld bellen we met Nederlanders in het buitenland over nieuws dat hen raakt. Zo bellen we met Ilse Dupied. Zij is in Pakistan geweest. Ook spreken we met Nella Davidse vanuit Thailand over bootvluchtelingen.  

In Dit was de Dag gaan we terug naar het jaar 1897, het jaar waarin Oscar Wilde werd vrijgelaten uit de gevangenis. Daar zat hij vast wegens sodomie, oftewel het uitoefenen van homoseksuele handelingen. We praten erover met Theo van der Meer, hij doet onderzoek naar homo-emancipatie. 

In Dit wordt de dag blikken we vooruit op het songfestival samen met Maxim van Ooijen. Maakt Trijntje Oosterhuis kans om de finales te bereiken? 

Presentatie: Maarten Hagg 

Luister fragmenten terug

Luister fragmenten terug op www.radio1.nl/ditisdenacht of beluister hieronder de hele uitzending. 

Deel deze uitzending: