Dit is de Nacht
Afbeelding van aflevering: Dit is de Nacht

Dit is de Nacht

In Dit is de Nacht ruim baan voor de verhalen van luisteraars. Zij delen hun ervaringen over onderwerpen die spelen. Deskundigen schuiven aan en praten mee. En het nieuws van ver door de ogen van Nederlandse hulpverleners.

Segregatie en werkstress

Protesten deze week van 'zwarte' scholen. Zij kunnen nauwelijks blanke kinderen krijgen. Is de multiculturele samenleving nog niet af? Ontmoet u wel eens mensen met een andere afkomst dan de uwe? We praten er over met Ellen Alders

Er wordt steeds meer bekend over stress op het werk. Vooral jonge mensen krijgen te maken met een burn-out en zitten ziek thuis. We praten met Rob Hoedeman en Marja van der Ende over hoe dit komt.

De livemuziek wordt verzorgd door Sara Helene.

In Dit is de wereld bellen we met Nederlanders in het buitenland over nieuws dat hen raakt. Zo bellen we met Peter 't Lam. Hij vertelt vanuit Israel over de muur tussen Israel en de Palestijnse gebieden. Ook hebben we contact met Wim de Keijzer in Brazilië. Daar zijn er plannen om een spoorlijn aan te leggen van de ene kant van het continent naar de andere kant.   

In Dit was de Dag gaan we terug naar het jaar 2011. Toen werd vandaag Ratko Mladic gearresteerd. Derk Zwaan is te gast. Hij heeft gediend in het Dutchbatbataljon dat in Srebrenica was. 

In Dit wordt de dag blikken we vooruit op de verkiezingen voor de Eerste Kamer. De leden van de Provinciale Staten kiezen vandaag de leden van de Eerste Kamer

Presentatie: Ruben Bakker

Deel deze uitzending: