Asieldieren en boomplezier
Afbeelding van aflevering: Asieldieren en boomplezier

Asieldieren en boomplezier

Waar haal jij je huisdieren vandaan? Denk je wel eens aan het asiel of loop je daaraan voorbij? Rinus Hitzert van Dierenbescherming Rotterdam is bij ons te gast. Verder gaan we het hebben over woonplezier. Uit onderzoek van afgelopen week bleek namelijk dat we massaal in historische stadscentra willen wonen, maar daarbuiten blijft het lastig voor de woningmarkt. Rob van der Velden komt uitleggen hoe dat komt.

Asieldieren en Woonplezier

Dieren in het asiel hebben het lastig. Zij hebben namelijk een negatief imago en worden minde snel huisdier dan andere dieren. Rinus Hitzert zit bij ons in de studio en vertelt hoe dit komt

We wonen graag in steden met een historisch centrum, maar steden die dit niet hebben, zitten nog steeds in onrustig vaarwater. Rob van der Velden is voorzitter van de Bond van Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen en is bij ons te gast. 

De livemuziek wordt verzorgd door mevrouw Tamara

In Dit is de wereld bellen we met Nederlanders in het buitenland over nieuws dat hen raakt. Zo bellen we met Anke Bleeker. Zij woont in India en vertelt over de droogte die daar al aan meer dan 1300 mensen het leven heeft gekost. Ook spreken we met Gerry van Bakel. Zij woont in Texas en heeft juist te maken met extreme droogte. 

In Dit was de Dag gaan we terug naar het jaar 2012. Het is drie jaar geleden dat vormeling president van Egypte Hosni Mubarak werd veroordeel tot levenslang. Hoe staat Egypte ervoor? Rena Netjes zat vast in Egypte en deelt haar ervaring met ons.

In Dit wordt de dag blikken we met Thierry Baudet vooruit op de dag dat hij een petitie in de Tweede Kamer gaat aanbieden om een parlementaire enquete af te dwingen. De invoering van de euro had volgens hem nooit plaats mogen grijpen en hij wil opheldering


Deel deze uitzending: