Motorclubs en Vlees eten
Afbeelding van aflevering: Motorclubs en Vlees eten

Motorclubs en Vlees eten

Vannacht in Dit is de Nacht gaan we het hebben over motorclubs en het al dan niet eten van vlees.

Motorclubs en Vlees eten

Wat is er mooi aan motorrijden? En kun je nog lid worden van een motorclub zonder betrokken te raken bij criminele activiteiten? Hans van Schaik is secretaris bij Motorclub Trajectum in Utrecht en is bij ons te gast.

We eten steeds minder vlees. Is het verantwoord om nog vlees te eten? Boele Ytsma eet alleen nog maar plantaardige producten en Corneel van Rijn is juist weer vlees gaan eten, nadat hij 10 jaar lang vegetarier was.

De livemuziek wordt verzorgd door Katarina Vermeulen

In Dit is de wereld bellen we met Nederlanders in het buitenland over nieuws dat hen raakt. Zo bellen we met Doetie Talsma in Hongarije. Zij werkt op een school in Boedapest en vertelt over het metershoge hek dat de Hongaarse overheid op de grens met Servie wil plaatsen. Ook bellen we met Jan van Beest. Hij woont in Oekraine en vertelt over de economische crisis naar aanleiding van de oorlog in dat land.

In Dit was de dag gaan we terug naar het jaar 1894. Toen werd het IOC opgericht. Rond deze organisatie hangt nog wel eens een zweem van corruptie, maar is dat eigenlijk wel terecht? Hans Vandeweghe was hoofd communicatie bij het Belgisch Olympisch Comité en praat ons bij.

In Dit wordt de dag blikken we met Geert Hovink vooruit op de Facebook Farewell Party in de Stadsscouwburg Amsterdam


Deel deze uitzending: