Politie: Je Beste Vriend? En: een goede buur
Afbeelding van aflevering: Politie: Je Beste Vriend? En: een goede buur

Politie: Je Beste Vriend? En: een goede buur

De politie: is dat de je beste vriend of ga je liever een blokje om? En: Hoe word je eigenlijk een goede buur? (foto: Rufus de Vries 'Buurtbanden')

Veel protesten in de schilderswijk afgelopen week na de dood van een man vanwege vermeend politiegeweld. Wat zijn uw ervaringen met de politie?

Afgelopen week was de uitreiking van de 'Beste Buurt Prijs'. Wat vinden we belangrijk in de buurt en hoe word je eigenlijk een goede buur?

De livemuziek wordt verzorgd door Hartog

In Dit is de wereld bellen we met Nederlanders in het buitenland over nieuws dat hen raakt. Zo bellen we met Lizzy Koster. Zij woont in Griekenland en deelt haar ervaringen met ons. Wat merkt de gewone Griek eigenlijk van de crisis?

Ook bellen we met Ruth Oei-Abraham in Londen. Daar liep een man met een IS-vlag langs het parlement. Ook is het 10 jaar geleden dat de aanslagen in de Londense Metro waren. 

In Dit was de Dag gaan we terug naar het jaar 1996. In dat jaar won Michael Krajicek het toernooi van Wimbledon. Het was voor het laatst dat een Nederlander een Grand Slam won. Hoe dat komt vragen we aan Marcella Mesker.

In Dit wordt de dag blikken we vooruit op de Drentse Fietsvierdaagse. Die viert vandaag zijn 50e verjaardag en speciaal voor die gelegenheid fietst Koning Willem Alexander een stukje mee.

Presentatie: Maarten Hagg

Deel deze uitzending: