Woningmarkt en Goede Doelen
Afbeelding van aflevering: Woningmarkt en Goede Doelen

Woningmarkt en Goede Doelen

Vannacht besteden we aandacht aan de woningmarkt. Het blijkt namelijk toch goedkoper te zijn om in een koopwoning te wonen. Desondanks blijven veel mensen hangen in hun huurwoning. Hoe komt dat? Verder hebben we het over Goede Doelen. De donaties aan goede doelen blijven namelijk wat achter bij de herstellende economie. Is het gedaan met Goede Doelen, of is het slechts een tijdelijk dipje?

De Woningmarkt en Goede Doelen

Het is relatief goedkoper om in een koopwoning te wonen, maar toch blijven veel mensen hangen in hun huurwoning. Hoe kan dit? Peter Boelhouwer van de TU Delft is bij ons te gast en legt de situatie aan ons uit.

De donaties aan goede doelen blijven een beetje achter bij het herstel van de economie. Doen Goede Doelen iets structureels fout of hebben kan de situatie in minder bedeelde landen ons minder schelen. Jan Jacob Hoefnagel van Dorcas is bij ons te gast net zoals Harmen van Doorn van Play it Forward

De livemuziek wordt verzorgd door Doede

In Dit is de wereld bellen we met Nederlanders in het buitenland over nieuws dat hen raakt. Zo bellen we met Anoek van den Berg. Zij woont in de Chileense hoofdstad Santiago. In het Zuid-Amerikaanse land wordt naar alle waarschijnlijkheid marihuana gelegaliseerd. Het land gaat daarmee verder dan Nederland, waarin de teelt verboden is. Ook bellen we met Peter Pronk in China. Hij praat ons bij over de daling op de Chinese beurs van afgelopen week en hoe die tot stoppen werd gebracht door de overheid.

In Dit was de Dag gaan we terug naar het jaar 2011. Zuid-Soedan werd toen lid van de Verenigde Naties. Is het land sindsdien stabieler geworden? Directeur van Cordaid Simone Filippini hangt aan de telefoon.

In Dit wordt de dag blikken we vooruit op de aankomst van de New Horizons-sonde van de NASA. Deze moet vandaag aankomen op de mini-planeet Pluto. Lucas Ellerbroek vertelt waarom dit bijzonder is.

Presentatie: Anne Kuik

Deel deze uitzending: