Digitaal ontgiften op vakantie & Pensioenen
Afbeelding van aflevering: Digitaal ontgiften op vakantie & Pensioenen

Digitaal ontgiften op vakantie & Pensioenen

Digital detoxen of digitaal ontgiften is een nieuwe vakantietrend. We zijn steeds meer afhankelijk van onze telefoon, maar in vakantietijd even niet... Verder hebben we het over pensioenen. Komt er verandering in pensioenenland? Maakt u zich zorgen over uw pensioen?

Digital Detoxen wordt een nieuwe vakantietrend het komende jaar. Even geen telefoon, Whatsapp of mail in de buurt. Dit bleek uit een onderzoek van Regus onder de klanten van het bedrijf. Bent u nog wel eens zonder smartphone te vinden of bent u ook altijd bereikbaar? Bamber Delver is een van de initiatiefnemers van ikbenoffline.nl en is bij ons te gast

Dekkingsgraden van pensioenfondsen gaan omlaag. Dit terwijl premies juist omhoog gaan. Moeten jonge deelnemers eigenlijk wel solidair willen zijn met oudere en bestaat er eigenlijk nog wel pensioen voor de huidige twintigers. Cees Michielse en Anna Grebenchtchikova lichten hun verschillende visies toe.

Live muziek is van Gerben Boots.

In Dit is de Wereld bellen we met Jos Douma, Ambassadeur van Nederland in Teheran. Afgelopen week sloot Iran een historische deal omtrent het kernprogramma en waarin besloten werd dat de sancties tegen het Aziatische land werden opgeheven.

Ook bellen we met Judith Prakken. Zij woont in Peru waar de politie afgelopen week hard optrad tegen illegale mijnbouw in het land.

In Dit was de Dag spreken we met Bart de Valck. Hij is voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging. Morgen viert Belgie zijn onafhankelijkheid van Nederland, maar niet iedereen is daar blij mee. De Valck pleit voor een onafhankelijk Vlaanderen.

Vandaag begint de Nijmeegse Vierdaagse. Omtrent het evenement is een sponsorloop georganiseerd waarmee Harm Thie al meer dan 11.000 euro heeft opgehaald voor een zieke zoon van een collega. Een prestatie van formaat.

Presentatie: Ruben Bakker.

Deel deze uitzending: