Vliegen en zelfbeeld
Afbeelding van aflevering: Vliegen en zelfbeeld

Vliegen en zelfbeeld

Vannacht in Dit is de Nacht gaan we het hebben over vliegen, deze zomer pakken veel mensen het vliegtuig en de ervaringen lopen uiteen. We gaan het ook hebben over zelfbeeld en het perfecte lichaam. Slaan we niet te ver door als we onszelf "zomerklaar" willen maken?

Vliegen en zelfbeeld

Veel mensen stappen deze zomer weer in het vliegtuig en hun ervaringen kunnen nog wel eens uiteenlopen. Vliegangstcoach Mike Hoffmeister komt praten over de psychologie van het vliegen. 

De hang naar een zomerklaar lichaam kan nog best eens wijzen op een negatief zelfbeeld.  Volgens een studie onder Nederlandse campinggasten vond meer dan de helft het lichaam van hun partner niet zomerklaar. Herkenbaar? We praten met Marjolijn de Cocq, Iris Nieuwenhuis, en Angele Bakker, alle drie experts op het gebied van het accepteren van je lichaam. 

De livemuziek wordt verzorgd door Sofia Dragt. 

In Dit is de wereld bellen we met Nederlanders in het buitenland over nieuws dat hen raakt. ZO bellen we met Kees Arendz in Turkije. Na een reeks aanslagen is Turkije begonnen met het bombarderen van IS-doelwitten. In New York is het minimumloon voor fastfood medewerkers van 8 naar 15 dollar gegaan. Klaas Abma woont daar en vertelt hoe dat de New Yorkers bevalt. 

In Dit was de Dag gaan we terug naar het jaar 2005. De IRA, die lang streed voor onafhankelijkheid van Noord-Ierland, legde toen officieel de wapens neer. Teun van Dongen legt uit wat dit betekent voor Ierland 10 jaar later. 

In Dit wordt de dag blikken we met professor Solko Schalm vooruit op de Wereld Hepatitis Dag waarop aandacht wordt gevraagd voor hepatitis als dodelijke ziekte, ook in Nederland. 

Presentatie: Anne Kuik 

Deel deze uitzending: