Dit is de Nacht
Afbeelding van aflevering: Dit is de Nacht

Dit is de Nacht

In Dit is de Nacht ruim baan voor de verhalen van luisteraars. Zij delen hun ervaringen over onderwerpen die spelen. Deskundigen schuiven aan en praten mee. En het nieuws van ver door de ogen van Nederlandse hulpverleners.

Vannacht in Dit is de Nacht gaan we het hebben over werkvakanties. een Nederlands gezin besloot vorige week om hun vakantie op het Griekse eiland Lesbos te verlengen om vluchtelingen te helpen.  En zo zijn er veel mensen die besluiten hun reizen te combineren met vrijwilligerswerk. Aan de telefoon hebben we Wouter Slangenberg, de oprichter van WereldWerkt.eu, een site die o.a. mensen helpt bij vrijwilligerswerk in het buitenland. 


Ook gaan we het hebben over burenruzies. In de zomer hebben buren meer last van elkaar. Met de ramen wijd open hoor je de muziek van de buurman opeens wel erg goed. Bij ons is te gast Tom Rijker. Hij is mediator en hij bemiddelt als mensen ruzie hebben. Ook bij mij aan tafel schuift aan Ton Kruisbergen, schrijver van het boek De honden van boven. Hij is zelf een keer verwikkeld geweest in een heftige burenruzie. 


De livemuziek wordt verzorgd door Rick Treffers van The Mist. 

In dit is de wereld bellen we met Nederlanders in het buitenland over nieuws dat hen raakt. Zo bellen we met Jan Jaap Harkema vanuit Amerika over presidentskandidaat Trump en met Jaco van der Schaaf vanuit Mexico over de meest gezochte drugscrimineel in de wereld. 


In dit wordt de dag praten we met woordvoerder van Duinrell, Peter Wijnen over de bijzondere dag die ze voor de boeg hebben en in dit was de dag blikken we met Maarten van Rossem terug op de rassenrellen van 50 jaar geleden. 


Presentatie: Anne Kuik 

Losse fragmenten zijn terug te luisteren op www.radio1.nl/ditisdenacht en de gehele uitzending luistert u hierboven terug. 

Deel deze uitzending: