Opruimen en adoptie
Afbeelding van aflevering: Opruimen en adoptie

Opruimen en adoptie

Hoe netjes bent u en heeft u ervaring met adoptie?

In Dit is de Nacht gaan we het hebben over opruimen De zomervakantie  is voor Noord Nederland net weer afgelopen. Het begin van het schooljaar zit er sowieso weer aan te komen voor werkend en schoolgaand Nederland. We moeten ons weer organiseren, en daar hoort een opgeruimd leven bij. We gaan het erover hebben met opruimcoach Leonie Langius.

 Ook gaan we praten over adoptie. Hoe krijgen we adoptie op de politieke agenda en is het lastig om je biologische ouders op te sporen? Vragen die Anand Kaper van United Adoptees Internationaal en Jurrijn Tack van stichting interlandelijk geadopteerden voor ons kunnen beantwoorden.

 De livemuziek wordt verzorgd door Sanne Monster.

In dit is de wereld bellen we met Nederlanders in het buitenland over nieuws dat hen raakt. We gaan bellen met Lizzy Koster over de problemen in Griekenland en met Guido Tielman vanuit China over de explosies en de invloed van social media in China.

 In dit wordt de dag hoor je waarom je in Katwijk moet zijn en in Dit was de dag blikken we met Marcel Koopmans terug op het Nederlandse antwoord van Woodstock. 

Presentatie: Willem de Gelder 

Luister fragmenten terug op www.radio1.nl/ditisdenacht of beluister de hele uitzending hierboven. 

Deel deze uitzending: