Dit is de Nacht 15-09-2015
Afbeelding van aflevering: Dit is de Nacht 15-09-2015

Dit is de Nacht 15-09-2015

In Dit is de Nacht ruim baan voor de verhalen van luisteraars. Zij delen hun ervaringen over onderwerpen die spelen. Deskundigen schuiven aan en praten mee. En het nieuws van ver door de ogen van Nederlandse hulpverleners.

Bespaarkoningin Marieke Henselmans

Vandaag zal het kabinet de begroting presenteren. Sommige mensen spraken van een feestbegroting maar gisteren kopte de Telegraaf met Argwaan bij feestbegroting. Of we ook daadwerkelijk van een feestbegroting kunnen spreken zal later vandaag blijken, maar zelfs als dit niet zo is hoeven we niet bij de pakken neer te zitten. Marieke Henselmans is journaliste en schrijfster van boeken met tips om op de kleintjes te letten. Zij geeft haar kijk op de begroting van Prinsjesdag en vertelt hoe je kunt rondkomen van een kleinbudget.

Jan Mokkenstorm

Jan Mokkenstorm is psychiater en directeur van de zelfmoordpreventielijn 113 online. Samen met Josha Zwaan en Erik Jan de Wilde praat hij over het voorkomen van zelfdoding.

Erik Jan de Wilde

Erik Jan de Wilde is als expert verbonden aan het team Monitoring en Sturingsinformatie. Dit team verzamelt feiten en cijfers over de toestand van de jeugd en het Nederlandse jeugdstelsel, waarbij ook aandacht is voor de kwaliteit van de bestaande voorzieningen en de samenwerking tussen verschillende organisaties en de sturing van het lokale jeugdbeleid. Erik Jan is psycholoog met als specialisatie de preventie en aanpak van emotionele problemen. Hij promoveerde op een onderzoek naar depressie en zelfdoding onder adolescenten.

Josha Zwaan

Josha Zwaan is schrijfster van de boeken  Parnassia,  Zeekvonk en Dwaalicht. en coach. Zij leed ooit aan een ernstige depressie maar is hier uitgekomen. 

Duijf

Mathijs Duijf treedt succesvol op onder de naam Duijf. Onlangs is zijn debuutalbum Duijf uitgekomen. Vol kakelverse Nederlandse liedjes.

Thijs van Leeuwen

Thijs van Leeuwen is Prinsjesdag expert en deed jarenlang het commentaar voor de NOS. Hij blikt in de uitzending alvast vooruit op de derde dinsdag van september en vertelt alles over de tradities van Prinsjesdag.

Deel deze uitzending: