Dit is de Nacht
Afbeelding van aflevering: Dit is de Nacht

Dit is de Nacht

In Dit is de Nacht ruim baan voor de verhalen van luisteraars. Zij delen hun ervaringen over onderwerpen die spelen. Deskundigen schuiven aan en praten mee. En het nieuws van ver door de ogen van Nederlandse hulpverleners.

Livemuziek van Kim de Boer

Kim de Boer heeft al flink naam gemaakt in de Nederlandse muziekwereld. Ze was finaliste bij The Voice of Holland en deed mee met de nationale voorrondes van het Songfestival. Vanavond verblijdt zij de luisteraars met haar gouden keeltje. 

Bent u bang voor vluchtelingen?

Hordes vluchtelingen stromen nog dagelijks Europa binnen. Daarmee gaat angst van de Europese bevolking gepaard, ook in Nederland. Is het realistisch dat we bang zijn voor deze mensen die hun thuisland verlaten om ergens anders een nieuw bestaan op te bouwen? Professor in de historie van migratie Marlou Schrover legt het haarfijn uit. 

De slopende ziekte van Alzheimer

Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt dementie. De meest bekende vorm is de ziekte van Alzheimer. Deze slopende ziekte is verschrikkelijk voor zowel de patiënt als de naasten. Ellemarie Serné vertelt het verdrietige verhaal van haar moeder die aan alzheimer leed. Bère Miesen, onder andere oprichter van het Alzheimercafé, vertelt het verhaal achter de ziekte. 

Protesten in Brazilië

De president van Brazilië is niet bepaald de meest populaire persoon in het land. Er zijn regelmatig protesten van het volk tegen de hoogste baas van het land. Wereldgast Maarten de Haan vertelt over wat de president verkeerd doet volgens het volk. 

Vluchtelingen in Zweden

Europa is in de ban van de vluchteling. Zweden is geen uitzondering in dit geval. Wereldgast Richard Faber legt uit hoe de Zweden omgaan met deze vreemdelingen in hun land. 

Het begin van de Koude Oorlog

Op 22 september 1949 bracht de Amerikaanse president Harry Truman naar buiten dat de Sovjet-Unie voor het eerst een atoombom had getest. Dit heeft grote gevolgen gehad voor de rest van de wereld en die gevolgen zijn nog steeds merkbaar. Politicoloog en onderzoeker Wilbert van der Zeijden vertelt over deze historische gebeurtenis.

De Paus bezoekt de Verenigde Staten

Voor het eerst doet paus Franciscus de Verenigde Staten aan. Na zijn bezoek aan Cuba komt hij dinsdag aan in de Amerika. Een vooruitblik met Peter van Geest. 

Deel deze uitzending: