Het vinden van geluk
Afbeelding van aflevering: Het vinden van geluk

Het vinden van geluk

In Dit is de Nacht ruim baan voor de verhalen van luisteraars. Zij delen hun ervaringen over onderwerpen die spelen. Deskundigen schuiven aan en praten mee. En het nieuws van ver door de ogen van Nederlandse hulpverleners.

Door meer mondigheid kunnen patiënten medische missers zelf voorkomen

De Patiëntenfederatie NPCF heeft onderzocht dat de helft van de mensen te maken krijgt met medische missers. Volgens de federatie kunnen veel van deze toestanden voorkomen worden wanneer patiënten mondiger zijn. John Kleijn van Stichting Dimitri vertelt of dit ook echt zo werkt. 

Tevreden zijn met je leven

Het CBS heeft onderzocht dat slechts een op de drie mensen tevreden is met zijn of haar leven. Dat moet beter kunnen. Daarom praat onze presentator vandaag met geluksexpert Natascha Beets en ervaringsdeskundige Inge Lepelaar over hoe zij het geluk vinden en hoe u dat ook zou kunnen doen. 

Livemuziek van Jack and the Weatherman

De tweemansband Jack and the Weatherman speelt vannacht de sterren van de hemel in de uitzending. 

Grieken zijn niet blij met nieuw hulpplan

In Griekenland staan ze niet te springen om het nieuwe economische hulpplan dat de Eurogroep heeft opgelegd. De bewoners van het land zien namelijk niets van het geld. Lizzy Koster vertelt over de situatie. 

De vluchtelingenproblematiek in Tsjechië

Tsjechië is het niet eens met de herverdeling van de vluchtelingen. De EU heeft dit wel doorgedrukt. Correspondent Bert van 't Hoenderdael vertelt vanuit het land hoe de Tsjechen hiermee omgaan. 

En de Inktspotprijs gaat dit jaar naar...

Op dinsdag wordt de Inktspotprijs voor beste politieke sportprent uitgereikt. Voormalige winnaar Siegfried Woldhek vertelt in de uitzending wat deze titel hem gebracht heeft. 

Zware daling van de koersen in 2008

De Zwarte Maandag in 2008 was een van de zwaarste dalingen in de aandelenkoersen in 2008. Maar hoe kwam dit eigenlijk? En waarom alweer op een maandag? Econoom Jaap van Duijn vertelt het ons. 

Deel deze uitzending: