Dit is de Nacht
Afbeelding van aflevering: Dit is de Nacht

Dit is de Nacht

In Dit is de Nacht ruim baan voor de verhalen van luisteraars. Zij delen hun ervaringen over onderwerpen die spelen. Deskundigen schuiven aan en praten mee. En het nieuws van ver door de ogen van Nederlandse hulpverleners.

Meer scheidingen door welvaart

Inge Bosveld is eigenaar van bemiddelingsbureau Scheiden doe je Samen. Op deze manier helpt zij mensen die in scheiding liggen op verschillende gebieden. Van inzicht in de financiële situatie tot emotionele ondersteuning. Ook zij merkt dat de toenemende welvaart goed is voor haar klandizie. In Dit is de Nacht vertelt ze over haar ervaringen.

Tattoos

Vannacht hebben we het twee uur lang over tatoeages. Tatoeerder Tony vertelt over zijn ervaringen als professioneel tatoeerder. Hebben mensen vaak spijt, zijn er dingen die hij uit principe niet tatoeëert en kun je verslaafd raken aan tattoos? Rene van Assema uit Hoorn is van zijn tenen tot zijn kruin getatoeëerd. Hij vertelt over zijn voorkeur voor dit bijzondere uiterlijk en over de reacties die hij krijgt op straat. 

Zuid-Afrika protesteert en viert feest

Theo de Jong woont in Zuid-Afrika. Vorige week protesteerde de vakbond daar tegen de werkeloosheid. Theo de Jong vertelt hoe zinvol deze protesten zijn en wat de achterliggende redenen zijn. Ook blikt hij alvast vooruit op iets feestelijkers: de kwalificatie voor de kwartfinale van het WK Rugby.

Huizenhoge beelden van goden in India

In India is het festivalseizoen van start gegaan. Caroline Rulkens vertelt over de zee van bloemen, wierook en geuren die momenteel in het land te vinden zijn en over haar eigen ervaringen tijdens dit bijzondere festivalseizoen.

Margaret Thatcher's negentigste verjaardag

De enige vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkrijk, Margaret Thatcher zou 90 jaar geworden zijn. Politieke historie onderzoekster Anneke Ribberink blikt terug op het leven en de doof van deze bijzondere vrouw.

De unie van Vrijwilligers Nederland viert feest

Voorzitter van de feestcommissie van de Unie van Vrijwilligers Nederland Geery Molenaar blikt met ons vooruit op het 70-jarig bestaan van deze organisatie. De jubileumdag zal onder andere worden bijgewoond door prinses Margriet, die beschermvrouw van de organisatie is.

Deel deze uitzending: