Dit is de Nacht
Afbeelding van aflevering: Dit is de Nacht

Dit is de Nacht

In Dit is de Nacht ruim baan voor de verhalen van luisteraars. Zij delen hun ervaringen over onderwerpen die spelen. Deskundigen schuiven aan en praten mee. En het nieuws van ver door de ogen van Nederlandse hulpverleners.

Ouderen vaker bereid tot demotie

Een leukere functie op het oog? Of juist een functie met minder stress? Dan is demotie een goede keuze. Dit heeft vaak een negatieve klank, maar Kène Henkens is het daar niet mee eens. Hij deed onderzoek naar demotie voor het NIDI en legt uit waarom demotie juist heel positief kan zijn. 

Problemen met de baas

Stacey Sanders promoveert komende week. Zij kwam tot de ontdekking dat een op de negen werknemers last heeft van een nare baas. Maar wat kunt u er zelf tegen doen als werknemer? En hoe moeten leidinggevenden met hun werknemers omgaan? Wim Geerts, opleider van leidinggevenden, en Patricia van Petersen, opleider van werknemers leggen het vannacht uit. 

Livemuziek van Jhilani Wijsman

Jhilani Wijsman laat zijn muziek horen!

Presidentsverkiezingen in Argentinië

Er is grote onenigheid in Argentinië. Er zijn twee groepen gevormd in de presidentsverkiezingen in het land en de politieke voorkeur van mensen zorgt er zelfs voor dat families niet meer bij elkaar over de vloer komen. Een heftige strijd. Correspondent André Das woont in het Zuid-Amerikaanse land en vertelt over de situatie. 

De reactie van de Russen op het MH17-rapport

In Nederland zijn we er bijna allemaal mee bezig. Het rapport over de MH17 dat vorige week uitkwam. Er wordt veel gezegd over de rol van Rusland in de ramp. Maar hoe denken de Russen zelf hierover? Johan Ketting woont al jaren in Rusland en vertelt hoe de inwoners van het land erop reageren. 

De uitvinding van het gipsverband

Louis Seutin zag in 1835 het licht. Hij kwam erachter dat je met stijfselverband gewonde mensen kon spalken. Een uitvinding waar we tot op de dag van vandaag nog plezier van hebben. Mendel van Griethuysen, gipsmeester, vertelt hoe dat komt. 

Spoedoverleg van de FIFA

Op dinsdag 20 oktober vindt het spoedoverleg van de FIFA plaats. Sepp Blatter en Michel Platini zijn al geschorst. Gaat dit gevolgen hebben? En worden de verkiezingen uitgesteld? Sportjournalist van Nu.nl Michel Abbink vertelt het ons. 

Deel deze uitzending: