Dit is de Nacht
Afbeelding van aflevering: Dit is de Nacht

Dit is de Nacht

In Dit is de Nacht ruim baan voor de verhalen van luisteraars. Zij delen hun ervaringen over onderwerpen die spelen. Deskundigen schuiven aan en praten mee. En het nieuws van ver door de ogen van Nederlandse hulpverleners.

Zelf klussen in huis

Steeds minder vaak nemen mensen zelf het gereedschap in handen om een klusje in huis op te knappen. Terwijl klussen juist heel leuk kan zijn. Robert Pot vertelt over waarom klussen zo leuk is en wat u prima zelf kan doen in uw huis. 

Iedereen klaagt wel eens

"Het is veel te koud!" of "De trein is weer te laat!". Allemaal hebben we deze zinnen wel een gehoord. Even lekker klagen. Waar is het eigenlijk goed voor? En kunnen we er ooit helemaal mee ophouden? Vannacht hoort u de antwoorden in Dit is de Nacht. 

Verkiezingen in Guinee

Het was weer heisa in Guinee. Deze keer niet door Ebola, maar nu door de presidentsverkiezingen. De zittende president is herkozen, maar zijn tegenstander is het daar niet mee eens. Hoe is de situatie daar? Ewien Bergeijk vertelt het. 

Canada trekt troepen terug uit Syrië

Een nieuwe premier betekent nieuwe regels. Ook in Canada. De nieuwe premier Justin Trudeau heeft besloten dat Canada haar steun in de tijd tegen de Islamitisch Staat intrek. De vraag is of de burgers het hier ook mee eens zijn. 

Het octrooi op prikkeldraad

Op 27 oktober 1873 vroeg Joseph Glidden een octrooi aan op prikkeldraad. Een belangrijke dag, want prikkeldraad speelt overal in de wereld een grote rol. Dick Wittenberg vertelt waarom. 

Klik! Amsterdam Animation Festival

Zes weken lang staat het EYE in het teken van animatie. Het Klik! Animation Festival gaat dinsdag van start. Voor iedereen is er wat te doen vertelt Yvonne van Ulden, creatief directeur van het festival. 

Livemuziek van Riverdistrict

Luister vannacht naar de prachtige klanken van de band Riverdistrict. Zij staan live in de studio. 

Deel deze uitzending: