Dit is de Nacht 3 november 2015
Afbeelding van aflevering: Dit is de Nacht 3 november 2015

Dit is de Nacht 3 november 2015

In Dit is de Nacht ruim baan voor de verhalen van luisteraars. Zij delen hun ervaringen over onderwerpen die spelen. Deskundigen schuiven aan en praten mee. En het nieuws van ver door de ogen van Nederlandse hulpverleners.

Het humaniseren van dieren

Veel mensen zijn dol op hun huisdier. In veel Nederlandse gezinnen wordt Snuffel of Stipje als een volwaardig gezinslid gezien. Maar hoe gezond is dit voor een dier? Theo Verheggen is universitair docent en laat zijn licht schijnen over deze vraag.

Ontdekken wie je bent als transgender of homoseksueel

Ontdekken wie je bent. Het is al lastig genoeg in de huidige maatschappij. Maar wat als je dan ook nog eens anders bent in de ogen van sommige mensen. Rihanna Grafiek weet er alles van. Zij werd geboren in het verkeerde lichaam. In Dit is de Nacht vertelt zij haar bijzondere verhaal over haar zoektocht naar haar ware identiteit. Magda Romgens is 78 en ontdekte dat zij vrouwen eigelijk veel leuker vindt dan mannen. Op haar veertigste scheidde ze van haar man. Nu is ze al meer dan 30 jaar heel gelukkig met haar vriendin. Maar ook Magda kreeg te maken met oordelen en doet haar verhaal.

Hoe de Chinezen het staatsbezoek van de Oranjes ervaarden

China ontving vorige week ons koningspaar. In Nederland volgde men het bezoek nauwgezet. Maar hoe was dat in China, waren zij onder de indruk van de Oranjes? Annemieke de Groot is ondernemer in Hongkong. Zij schudde de koning hoogstpersoonlijk de hand en vertelt hor het bezoek daar ontvangen werd. 

Herschreven geschiedenis en familieherenigingen in Zuid-Korea

In Zuid-Korea vonden deze maand familiehereniging plaats. Families die elkaar jaren niet gezien hadden, mochten van de regering eindelijk weer eens herenigd worden. Maar ook de geschiedenis houdt in het land de gemoederen bezig. President Park Geun-hye wil de geschiedenis boeken opnieuw laten uitgeven door de staat vanwege het linkse karakter. Docenten zijn niet blij met dit plan. Henny Savenije legt uit waarom.

Afghanistan geteisterd door aardbeving

Afghanistan en Pakistan werden geteisterd door een zware aardbeving. Politieman Wilfried Olde Nordkamp zit als politieman in het gebied en voelde de aarde onder zich trillen. In Dit is de Nacht vertelt hij over deze ervaring en de impact die het had.

De zaligverklaring van Titus Brandsma

De karmeliet Titus Brandsma werd in 1985 zalig verklaard. Waarom juist hem die eer toekwam weet  Susan van Driel, als beheerder van het Titus Brandsma archief, als geen ander. Zij vertelt over deze bijzondere man en waarom hij zalig verklaard werd. Komt deze eer hem 30 jaar later nog steeds toe?

Inger de Vries strijdt voor een officiële status voor vermiste personen

De 22-jarige Inger de Vries belandde in november 2013 in een nachtmerrie toen haar vader vermist raakte. Behalve de onzekerheid kreeg het gezin ook nog eens te kampen met financiële moeilijkheden. Aangezien Nederland geen status kent voor vermiste personen moesten de rekeningen en hypotheek van haar vader gewoon doorbetaald worden. Pas toen het stoffelijk overschot van haar vader gevonden werd, verviel deze verplichting. Dit leed wilde Inger lotgenoten besparen en ze besloot een petitie te starten. Nu de 40.000 handtekeningen zijn verzameld mag ze haar petitie komen aanbieden aan de commissie van de Veiligheid. Met ons blikt Inger vooruit op deze spannende dag.

Romi Cage brengt klanken in de studio

De band Romi Cage heeft jarenlang met covers opgetreden. Nu komt bijna hun eigen album uit en geven zij in Dit is de Nacht een kleine sneakpreview met de nummers What I Like About You, I'm Around, The Dream en Breath.

Deel deze uitzending: