Dit is de Nacht 10 november
Afbeelding van aflevering: Dit is de Nacht 10 november

Dit is de Nacht 10 november

In Dit is de Nacht ruim baan voor de verhalen van luisteraars. Zij delen hun ervaringen over onderwerpen die spelen. Deskundigen schuiven aan en praten mee. En het nieuws van ver door de ogen van Nederlandse hulpverleners.

Ergernissen in een relatie

Veel ergernissen zijn er in een relatie. Van groot tot klein. Maar hoe kunt u de ergernissen nou voorkomen? Of moet u er gewoon maar mee leren omgaan? U hoort het vannacht. 

Geniet u nog van uw eten?

Kunnen we nog genieten van ons eten of denken we voortaan overal bij na? Er komen steeds meer regels voor eten en steeds meer dingen op de lijst die slecht voor een mens zijn. Hoe we hiermee om kunnen gaan vertellen voedingsdeskundige Asja Tsachigova en Annette Born, die een maagverkleining heeft gehad.  

The Maureens spelen live

De mooie klanken van de band The Maureens. 

Verkiezingen in Myanmar

Er is zondag geschiedenis geschreven in Myanmar. Daar waren de eerste vrij verkiezingen. Het heeft veel teweeg gebracht in het land, vertelt Sieb Janssen. Hij woont en werkt daar. 

Ontmoeting tussen Chinese en Taiwanese president

Voor het eerst na 66 jaar heeft er een ontmoeting plaatsgevonden tussen China en Taiwan. Een historische dag. Raoul Bunskoek woont in Taiwan en weet precies wat voor effect deze ontmoeting heeft op het land. 

De eerste aflevering van Sesame Street

In 1969 werd voor het eerst Sesame Street in Amerika uitgezonden. Het doel van het programma was om kinderen in achterstandswijken van hun leerachterstand af te helpen. Zeven jaar later kwam het programma ook naar Nederland. Trouwe bewoonster Gerda Havertong praat over het belang van het programma. 

Dag van de Mantelzorg

Mantelzorgers zijn belangrijk en worden steeds belangrijker. Dinsdag is het Dag van de Mantelzorg. Een belangrijke dag voor Nicole Cobussen van Co√∂rdinatiepunt Mantelzorg Nijmegen en voor mantelzorger Willy Looman. Samen vertellen ze wat de dag gaat brengen. 

Deel deze uitzending: