Dit is de Nacht 24 november
Afbeelding van aflevering: Dit is de Nacht 24 november

Dit is de Nacht 24 november

In Dit is de Nacht ruim baan voor de verhalen van luisteraars. Zij delen hun ervaringen over onderwerpen die spelen. Deskundigen schuiven aan en praten mee. En het nieuws van ver door de ogen van Nederlandse hulpverleners.

Onvoorbereid op reis

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken gaan te veel reislustige Nederlanders onvoorbereid op reis. Het ministerie is daarom veel tijd kwijt aan bijvoorbeeld het zoeken van verdwaalde Nederlanders, terwijl dit gewoon voorkomen had kunnen worden. In Dit is de Nacht hoort u wat zo belangrijk is aan voorbereiding en hoe u dit het beste kunt doen. 

Omgaan met angst

Iedereen is wel eens bang. Sinds de aanslagen in Parijs is angst steeds meer opgekomen in de Europese en Westerse landen. Hoe moeten we met deze angst omgaan? Angstdeskundige Mark Biemans heeft het antwoord. 

Ook Jolijn Jonker vertelt over haar ervaringen in de uitzending. Zij volgt al een tijd geen nieuws meer en vindt het heerlijk. Zij kon de slechte berichten niet meer aan. Is dit ook een goede manier om minder angstig te worden van wat er in de wereld speelt? Dat hoort u vannacht. 

Edison Effect live in de studio

Edison Effect speelt het dak eraf in de studio van Radio 1 Dit is de Nacht!

Terreur in Israël

Terreur is aan de orde van de dag in Israël. Joden en christenen moeten oppassen voor aanslagen en pogingen tot moorden. Er wordt op hen ingereden met auto's of ze worden neergestoken in het openbaar vervoer. Benjamin Philip vertelt over de verschrikkelijke gebeurtenissen in het land waar hij woont. 

Ebola-uitbraak in Liberia

In Liberia zijn weer drie mensen getroffen door Ebola. Het land leek vrij te zijn van het virus, maar nu steekt het toch weer de kop op. Anneke Quoi werkt mee aan de preventie van de ziekte en ziet hoe alles gebeurt in het land waar zij woont en werkt. 

De verjaardag van Loesje

Loesje wordt dinsdag 32 jaar oud! We kennen allemaal de uitspraken van het Arnhemse meisje wel en Loesje is ook al internationaal. Medewerker Ron Peeters weet precies wat er in de afgelopen 32 jaar gebeurt is en wat de dame allemaal nog in petto heeft voor ons. 

Hollande op bezoek bij Obama

President Hollande van Frankrijk vliegt vandaag naar Washington. Daar ontmoet hij president Obama. De twee zien elkaar voor het eerst na de aanslagen in Parijs. Ieme van der Poel vertelt wat voor effect deze ontmoeting gaat hebben en wat de mannen gaan bespreken. 

Deel deze uitzending: