Dit is de Nacht 1-12-2015
Afbeelding van aflevering: Dit is de Nacht 1-12-2015

Dit is de Nacht 1-12-2015

In Dit is de Nacht ruim baan voor de verhalen van luisteraars. Zij delen hun ervaringen over onderwerpen die spelen. Deskundigen schuiven aan en praten mee. En het nieuws van ver door de ogen van Nederlandse hulpverleners.

Een sinterklaasgedicht in 20 minuten

Het heerlijk avondje komt steeds dichterbij. Op 5 december vieren we weer pakjesavond en daar horen los van pepernoten natuurlijk ook gedichten bij. Met sneldichter Marcel Vaandrager hebben we het over het sinterklaasgedicht. Hij vertelt over de do's en dont's en wat het dichten zo lastig maakt. Ook maakt hij op verzoek sinterklaasgedichten.

En vergeef ons onze schulden

Journalist en schrijver Willem van Leeuwen schuift aan om over vergeving te praten. Hij schreef een boek over dit onderwerp. Naast hem neemt Remy Jacobs plaats. Deze oud-priester vertelt een indringend, persoonlijk verhaal over vergeving waar hij ook de voorstelling Als ik de liefde niet heb over maakte.

17 Bruiloften in Indonesie

Pieter en Anja van Dijk wonen al jaren in Indonesië. Onlangs waren zij te gast op een bruiloft waar niet een, maar zeventien stellen trouwden. Wat het bijzondere verhaal hierachter is vertellen zij zelf.

De noodtoestand in Tunis

Na Brussel is ook Tunesië niet langer veilig. In de hoofdstad Tunis werd onlangs de noodtoestand uitgeroepen. Wat voor effect dit op de bevolking heeft vertelt Moes Motia, die in Tunesië woont. 

Armen in de lucht en stappen maar

Nu kent bijna iedere Nederlander het programma Nederland in Beweging, maar in 1945 maakte men voor het eerste kennis met ochtendgymnastiek via de media. Het programma Ochtendgymnastiek werd toen voor het eerst uitgezonden op de radio. Toen het programma in 1983 op z'n einde liep kwam de NOS met een opvolger genaamd NOS sportief. Resi Hoogendam was een van de presentatrices van dit programma en blikt met ons terug.

Wereld Aids Dag

Op 1 december is het Wereld Aids Dag en herdenken we 25 miljoen mensen die overleden zijn aan deze ziekte. Louise van Deth is directeur van Stop Aids Now. Zij heeft het met ons over het belang van deze dag.

GOSTO

GOSTO, de live band van Roel Vermeer zorgt voor de muzikale klanken in de studio. Naast vier nummers horen we nog meer van de band. Waar zijn ze op dit moment mee bezig, wat zijn hun dromen en ambities en wat hebben zij met het thema vergeving?

Deel deze uitzending: