Dit is de Nacht
Afbeelding van aflevering: Dit is de Nacht

Dit is de Nacht

In Dit is de Nacht ruim baan voor de verhalen van luisteraars. Zij delen hun ervaringen over onderwerpen die spelen. Deskundigen schuiven aan en praten mee. En het nieuws van ver door de ogen van Nederlandse hulpverleners.

Het vinden van een passende woning

Niet iedereen vindt direct de woning die bij ze past. Zeker niet mensen die extra dingen nodig hebben in hun huis. Steeds meer ouderen wonen alleen, wat kan betekenen dat steeds meer woningen aangepast moeten worden aan hun behoeften. Daar zijn Jeroen Maissan en Koen Goudriaan voor van Wonen Vitaal. Zij vertellen over het vinden van een passende woning en over het passend maken van een woning. 

Niet iedereen viert Kerst met vrienden en familie

Op de televisie worden de Kerstfilms alweer gedraaid. Daarin wordt een ideaal beeld geschetst van gelukkige gezinnen die Kerst vieren met veel eten, een prachtige Kerstboom en mooie cadeaus. Niet voor iedereen is dit werkelijkheid. Veel mensen zijn eenzaam met Kerst, ouderen en jongeren. Myra de Wildt ervoer het zelf en richtte Happy Single Moms op. Daar sloot Monique de Wild zich bij aan om te vertellen over haar eenzaamheid. Ook de 26-jarige Patrick Coomans was en is vaak eenzaam. Hij doet ook zijn verhaal. 

Fabian verzorgt de livemuziek

Fabian zorgt met zijn muziek voor een geweldige sfeer in de studio. 

Een spoorlijn dwars door je huis

In Oeganda heb je lang niet zoveel rechten als in Nederland. Daar bepaalt de regering dat jouw huis moet wijken voor een spoorlijn en daar kun je niets tegen doen. Dat weet Ingrid Wilts intussen ook. Zij vertelt wat er met haar gaat gebeuren nu deze plannen voor haar zijn gemaakt. 

Tyfoon raast over de Filipijnen

Een tyfoon richt flinke schade aan op de Filipijnen. Het gevaar is nog niet geweken, want de bewoners van de eilanden verwachten dat het nog niet klaar is. Hans Wesstrate woont op de Filipijnen en maakt de tyfoon van dicht bij mee. 

Het fascinerende leven van Godfried Bomans

Op 58-jarige leeftijd blies Godfried Bomans zijn laatste adem uit. De schrijver en mediapersoonlijkheid overleed onverwachts en dat zorgde voor een schokgolf in het land. Nu is hij in de vergetelheid geraakt. Na 44 jaar is het tijd om daar verandering in te brengen met Anton de Wit, schrijver. 

Vleesvrij Kerst vieren kan ook heel lekker zijn

Volgens Hans Bouma kun je prima Kerst vieren zonder daar een dierenleven voor op te offeren. Hij pleit voor een vleesvrije Kerst. Met de vredesdienst in Amsterdam wil hij hier dinsdag aandacht voor vragen. In Dit is de Nacht vertelt hij over de dag die komen gaat. 

Deel deze uitzending: