De uitzending van 29 december
Afbeelding van aflevering: De uitzending van 29 december

De uitzending van 29 december

In Dit is de Nacht ruim baan voor de verhalen van luisteraars. Zij delen hun ervaringen over onderwerpen die spelen. Deskundigen schuiven aan en praten mee. En het nieuws van ver door de ogen van Nederlandse hulpverleners.

Vinger kwijt door vuurwerk

Anthony Ruys knalde met vuurwerk zijn vinger eraf. Een gebeurtenis die zijn leven veranderde. Nu geeft de 25-jarige man voorlichting op scholen over vuurwerk. In Dit is de Nacht vertelt hij zijn verhaal. 

Het jaar 2015

Het eind van het jaar staat altijd in het teken van lijstjes en jaaroverzichten. In Dit is de Nacht gaan we met levenscoach Jos Rovers bekijken wat mensen dit jaar vooral hebben gedaan en wat voor gebeurtenissen vooral invloed hebben gehad. 

Livemuziek van Einfach Kurt

Einfach Kurt gooit de mooiste liveklanken de ether op. 

Chinezen vieren Westerse feestdagen

Niet zo lang geleden moesten de Chinezen niets hebben van Kerstmis en de Westerse manier van Oud en Nieuw vieren. Nu is het idee daarover omgeslagen en gaan de mensen in China steeds meer mee in de Westerse manier van vieren. Guido Tielman woont en werkt in China en ziet het allemaal voor zijn eigen ogen gebeuren. 

Een miljoen kinderen in Nigeria niet meer naar school

Door Boko Haram zijn veel ouders bang om hun kinderen naar school te sturen. En al durven ze het wel dan sluiten alsnog veel scholen omdat er te weinig leerlingen zijn. Een dramatische kwestie in Nigeria. Esther van der Woerdt van Unicef vertelt precies hoe het zit. 

Zaligverklaring van Thomas More

In 1886 werd Thomas More zalig verklaard. Een aantal jaar later volgde ook een heiligverklaring. Thomas was politicus, schrijver, humanist en vooral ook gelovig. Hij stierf voor zijn geloof. Everard de Jong van de Stichting Thomas More weet alles over deze bijzondere man. 

De eerste gipsvlucht komt aan in Rotterdam

Dinsdag komt de eerste gipsvlucht aan op Rotterdam Airport. Mensen die op wintersportvakantie gewond raken komen op die manier terug naar Nederland. Zijn veel ongelukken een gevolg van een slechte voorbereiding? Sander Kan is al jaren skileraar in Zwitserland en kan het ophelderen voor ons. 

Deel deze uitzending: