Dit is de Nacht 19 januari 2016
Afbeelding van aflevering: Dit is de Nacht 19 januari 2016

Dit is de Nacht 19 januari 2016

In Dit is de Nacht ruim baan voor de verhalen van luisteraars. Zij delen hun ervaringen over onderwerpen die spelen. Deskundigen schuiven aan en praten mee. En het nieuws van ver door de ogen van Nederlandse hulpverleners.

Steeds meer mensen hebben last van faalangst tijdens het rijexamen

Afrijden, het is voor steeds meer mensen een ware beproeving. Vandaar dat rijscholen het niet alleen druk hebben met lesgeven, maar ook met het geven van faalangst-trainingen. Rijangstdeskundige Sjaak de Coninck praat erover. 

Hoe is het om te leven met een chronische ziekte

Deze vraag zullen mensen die niet chronisch ziek zijn zichzelf misschien weleens stellen. In de studio wordt erover gesproken met coach Floor Cartens en de chronische zieke Christa Krommenhoek.

Istanbul na de aanslagen

Vorige week werd Istanbul opgeschrikt door een aanslag. De Nederlandse Kees Arentz woont in Turkije en vertelt hoe het leven is na deze schokkende gebeurtenis.

Kapotte ruiten in Leipzig

Ook in Leipzig is het verre van rustig. Vorige week werd in de wijk Connewitz een ravage aangericht door relschoppers als protest tegen de vluchtelingenopvang. Bewoner Valerie Habicht-Geels vertelt welke impact dit heeft gehad.

Een terugblik op het eerste computervirus

Brainwave was het allereerste computervirus. Grote bedrijven keken gek op toen er in de jaren 80 ineens: Your computer is stoned op het beeldscherm verscheen. Jan Terpstra weet alles van virussen en blikt in Dit is de Nacht terug op dit virus.

Alleen nog maar bruine sigarettenpakjes

Als het aan het KWF ligt, liggen er binnenkort alleen nog maar bruine sigarettenpakjes in de schappen. Plain packaging noemt met dit ook wel. Om dit voor elkaar te krijgen werden er meer dan 30.000 handtekeningen verzameld. De petitie gaat naar de Tweede Kamer. KWF medewerker Fleur van Klaveren praat ons bij.

A brighter light laat zijn licht schijnen over de uitzending

De band A Brighter Light zorgt voor het muzikale geluid. Zij zullen vier nummers ten gehore brengen in alweer een uitzending van Dit is de Nacht.

Deel deze uitzending: