Dit is de Nacht
Afbeelding van aflevering: Dit is de Nacht

Dit is de Nacht

In Dit is de Nacht ruim baan voor de verhalen van luisteraars. Zij delen hun ervaringen over onderwerpen die spelen. Deskundigen schuiven aan en praten mee. En het nieuws van ver door de ogen van Nederlandse hulpverleners.

Safer Internet Day

Vandaag wordt er door 'Safer Interday Day' wereldwijd meer aandacht gevraagd voor veilig en verantwoord gebruik van online technologieën. Evelyn Austin, werkzaam bij Bits of Freedom, vertelt ons alles over de gevaren van het internet en de oplossingen hiervoor.

Familieziek

Vier op de tien relaties tussen ouders en volwassen kinderen is niet harmonieus. Dat stelt onderzoeker Martijn Hogerbrugge. Wat zijn de oorzaken van een slechte familieband en hoe los je dit op? Mediator Yolande de Best en onderzoeker Martijn Hogerbrugge praten erover.

Carnaval ook in Amerika: Mardi Gras

Niet alleen Nederland viert feest nu het carnaval is. Ook Amerika gaat verkleed de straten op met het zogeheten Mardi Gras. Gerry van Bakel is erbij en vertelt ons er meer over.

Religieuze minderheden onderdrukt in Indonesië

Al jaren worden leden van religieuze minderheden aangevallen in Indonesië. Gert de Goeijen predikt in het land en vertelt ons meer over dit groeiende probleem.

Aletta Jacobs

Auteurs zetten zich in voor vluchtelingenkinderen

Onder de titel  'Een nieuw hoofdstuk' wordt er een literaire benefietavond georganiseerd voor vluchtelingenkinderen. Gerlien van Daalen, voorzitter van de Leescoalitie, vertelt ons meer over dit unieke programma.

Deel deze uitzending: