Dit is de Nacht 23 januari 2016
Afbeelding van aflevering: Dit is de Nacht 23 januari 2016

Dit is de Nacht 23 januari 2016

In Dit is de Nacht ruim baan voor de verhalen van luisteraars. Zij delen hun ervaringen over onderwerpen die spelen. Deskundigen schuiven aan en praten mee. En het nieuws van ver door de ogen van Nederlandse hulpverleners.

Internetverslaving

Het internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Maar wat als dit een probleem wordt en je er verslaafd aan raakt? We praten met psycholoog Bjarne Timonen en Jan Lepeltak, oprichter kleine scholen en ICT.

Werkloosheid

 Het Statistiekbureau Eurostat berekende dat steeds meer mensen in Europa een baan kunnen vinden. Hoe kunnen we deze positieve lijn door zetten? We praten erover met  sollicitatiecoach Riëtte Jochemsen en ervaringsdeskundige Joliene Lugtigheid 

Stemmen in Australiërs

Australië is in de ban van het stemhokje. Zo wordt er binnenkort gestemd over het homohuwelijk en vinden er parlementsverkiezingen plaats. Cor Lefel vertelt er meer over.

Economie in China

In het oosten van China is de economische groei behoorlijk afgekoeld. In tegenstelling tot het westen, waar de bevolking nergens last van heeft. Hoe kan dit? We praten met Guido Tielman.

 

 

Cuba

113 jaar geleden krijgt Amerika Guantanamo Bay in handen. We blikken met Cuba-deskundige Kees van Kortenhof terug op die dag. 

Deel deze uitzending: