Dit is de Nacht
Afbeelding van aflevering: Dit is de Nacht

Dit is de Nacht

In Dit is de Nacht ruim baan voor de verhalen van luisteraars. Zij delen hun ervaringen over onderwerpen die spelen. Deskundigen schuiven aan en praten mee. En het nieuws van ver door de ogen van Nederlandse hulpverleners.

De klusjesman

Van het verbouwen van uw badkamer tot het ophangen van een schilderijtje. De klussen binnen en buiten het huis vergen steeds meer aandacht door gebrek aan kennis en interesse in techniek. We praten erover met klussenman Harry Timmerman

Hoe houd je je werk als 50-plusser leuk?

Uit onderzoek van het NIDI blijkt dat veel ouderen snakken naar hun pensioen. Wat kan je als oudere doen om het plezier te behouden in je werk. En welke rol speelt de werkgever hierin? We spreken Berina Jetten en Peter Landers hierover.

Vluchtelingen in Griekenland

Griekenland luidt de noodklok om het enorme aantal vluchtelingen dat vast zit aan de grens bij Idomeni. Oostenrijk, Hongarije en Macedonie gooien de grenzen verder dicht, waardoor de vluchtelingen zich in Griekenland beginnen op te hopen. Lizzy Koster vertelt er meer over.

Super Tuesday

Amerika staat aan de vooravond van Super Tuesday. Op deze dag wordt duidelijk wie de presidentskandidaten gaan worden bij de verkiezingen van 2016. Correspondent Jan Ketelaar praat ons bij over de verwachtingen van deze dag.

Justin Bieber

Van de meest gehate tieneridool veranderde hij in een wereldwijd geaccepteerde superster: Justin Bieber. Vandaag blaast hij 22 kaarsjes uit op zijn verjaardagstaart. Fernando Halman -DJ van jongerenzender FunX!- verklaart zijn succes. 

IkPas!

Vandaag wordt het startschot gegeven voor IkPas! Duizenden mensen laten tijdens deze actie 30 dagen de fles met alcohol staan. Deelnemer en PvdA-Kamerlid Marith Volp vertelt er meer over.

Deel deze uitzending: