Dit is de Nacht
Afbeelding van aflevering: Dit is de Nacht

Dit is de Nacht

In Dit is de Nacht ruim baan voor de verhalen van luisteraars. Zij delen hun ervaringen over onderwerpen die spelen. Deskundigen schuiven aan en praten mee. En het nieuws van ver door de ogen van Nederlandse hulpverleners.

Gezonde voeding

Vandaag presenteert het Voedingscentrum een nieuwe Schijf van Vijf om ons gezonder en duurzamer te laten eten. Maar na al dat nieuws over schadelijk rood vlees, suikertaxen en hoge zoutconcentraties in het brood is het moeilijk om te weten wat nou echt gezond is en wat niet.  We praten erover met gezondheidscoach Ralph Moorman 

Bengels en Braveriken

Het was gisteren de week van de leerplicht waarbij er aandacht was voor regels binnen en buiten het klaslokaal. Een goed moment om te praten over de schoolregels uit het heden, verleden en de toekomst. Directeur van het Onderwijsmuseum Tijs van Ruiten en docent aan de Pabo van de Haagsche Hogeschool, Michel Hogenes praten erover.

Robotisering in Zuid-Korea

Niet meer zelf je maaltijd klaar hoeven maken, maar een robot die deze taak van je overneemt en het vervolgens ook nog eens serveert. Als het aan Zuid-Korea ligt, kan de ontwikkeling van de robotisering niet snel genoeg gaan. We praten erover met Kees Haak.

De nachtmetro in Londen

Het had wat voeten in de aarde, maar het gaat gebeuren: de metrolijn in Londen krijgt deze zomer een nachtnet. Afgelopen week werd een CAO-akkoord bereikt met het personeel van de vervoerder waardoor niets in de weg lijkt te staan van dit ambitieuze project. Onze correspondent Ruth Oei-Abraham vertelt er meer over.

De eerste filmvoorstelling.

De eerste filmvoorstelling aller tijden staat op naam van twee Franse zakenlieden Lumiere. Filmrecensent Robert Blok vertelt meer over deze dag

Wereldwaterdag

Vandaag is het Wereldzaterdag. De dag waarin aandacht wordt gevraagd voor de wereldwijde waterproblematiek en het zoeken naar oplossingen daarvoor. We praten erover met Mascha Singeling.

Deel deze uitzending: