Dit is de Nacht
Afbeelding van aflevering: Dit is de Nacht

Dit is de Nacht

In Dit is de Nacht ruim baan voor de verhalen van luisteraars. Zij delen hun ervaringen over onderwerpen die spelen. Deskundigen schuiven aan en praten mee. En het nieuws van ver door de ogen van Nederlandse hulpverleners.

Vind de liefde van je leven online

Op talloze datingsites zijn honderdduizenden Nederlanders op zoek naar liefde. Petra Noordhuis was een van hen en heeft een boek geschreven over haar ervaringen.

Help, de bruine kroeg verdwijnt

De bruine kroeg verdwijnt langzaam uit het straatbeeld. Is dat erg? Over deze en andere vragen praten journalist Joris Boddaert en socioloog Tjerk Eijsberg.

Droogte in India

Door de extreme droogte hebben zo’n 330 miljoen mensen last van water- en voedseltekorten en zijn veel boeren in de armoede beland. Maar de redding is nabij. Het regenseizoen is in het zuiden al begonnen en in India hopen ze op veel regen en een overvloedige oogst. Aan de telefoon India correspondent Caroline Rulkens.

De Amerikaanse verkiezingen

Een tussenstand van de Amerikaanse presidentsverkiezingen met Amerika correspondent Jan-Jaap Harkema.

The Stars and Stripes

De vlag is voor de Amerikanen heilig. Op deze Flag Day vertelt vlaggendeskundige Marcel van Westerhoven ons de geschiedenis van de Amerikaanse vlag.

Donoren bedankt!

14 juni is traditioneel Wereld Bloeddonordag, de dag waarop bloed- en plasmadoneren worden bedankt voor hun vrijwillige donatie. Want hun donatie redt levens. Floris Lindeman is een van hen en doet zijn verhaal.

Deel deze uitzending: