Dit is de Nacht
Afbeelding van aflevering: Dit is de Nacht

Dit is de Nacht

In Dit is de Nacht ruim baan voor de verhalen van luisteraars. Zij delen hun ervaringen over onderwerpen die spelen. Deskundigen schuiven aan en praten mee. En het nieuws van ver door de ogen van Nederlandse hulpverleners.

Autopech en ander vakantieleed

Kapotte autobanden, verlopen paspoorten en slechte accommodaties. Voor veel Nederlanders verloopt een vakantie niet altijd zoals gepland. Maar wat doet u als blijkt dat uw online geboekte hotel helemaal niet bestaat? En kunt u zich eigenlijk wel op alle pechsituaties voorbereiden? De twee reizende vaders Roger Burgerhout en Edwin Otto hebben zo hun eigen verhalen.

Een zwangerschap is een hele bevalling

Weet u zich de eerste wee nog te herinneren of de eerste wee van uw vrouw? En was u op alles voorbereid? Twee personen die er nu alles van weten zijn verloskundige Marike Nijman en vader Henk Hanssen. Beide hebben ieder op hun eigen manier een bevalling doorstaan. Marike helpt als verloskundige en echoscopiste vrouwen door de zwangerschap en bevalling heen en Henk heeft verschillende boeken geschreven om aanstaande vaders voor te bereiden.

Een stille genocide in Myanmar

In het boeddhistische Myanmar heeft de moslimminderheid Rohingya het moeilijk. Zo moeilijk zelfs dat er wordt gesproken over etnische zuivering en de VN waarschuwt voor toekomstige genocide. Nourdeen Wildeman van de Stichting as-Salaamah wal'Adaalah zet zich in voor de Rohingya-bevolking in en om Myanmar.

De soap rond Desi Bouterse

In Suriname gonst het gerucht dat president Desi Bouterse de noodtoestand wil uitroepen, om zo onder een veroordeling voor zijn aandeel in de Decembermoorden uit te komen. Wat is waar van deze geruchten? Aan de telefoon is correspondent en journalist Marion Poll. Zij is werkzaam voor het Surinaamse maandblad Parbode.

Het is vandaag 15 jaar geleden dat Milosevic werd overgebracht naar Den Haag voor het Joegoslavië tribunaal.Door zijn vroegtijdig overlijden in 2006  is hij uiteindelijk nooit berecht voor het schenden van mensenrechten en oorlogsmisdaden. Aan de lijn is voormalig Journalist en Schrijver Goran Trkulja. Hij vluchtte in 1992,na het uitbreken van de oorlog in Joegoslavië, met zijn gezin vanuit Bosnië naar Nederland.

Vandaag opent de Coca-Colafabriek in Dongen haar deuren voor haar fans. Gisteren heropende premier Rutte de fabriek, maar nu mogen liefhebbers dus ook een kijkje binnen nemen. Coca-Cola verzamelaar Andre Otto gaat misschien wel eventjes kijken, maar Sjoerd van de Wouw van Foodwatch ziet deze actie als een charmeoffensief. Want Coca-Cola ligt onder vuur. Het drankje blijkt namelijk meer suiker te bevatten dan goed voor je is.

Deel deze uitzending: