Dit is de Nacht
Afbeelding van aflevering: Dit is de Nacht

Dit is de Nacht

In Dit is de Nacht ruim baan voor de verhalen van luisteraars. Zij delen hun ervaringen over onderwerpen die spelen. Deskundigen schuiven aan en praten mee. En het nieuws van ver door de ogen van Nederlandse hulpverleners.

Een lief briefje

Boer Zoekt Vrouw is weer begonnen en daarom gaan er weer bakken met liefdesbrieven per tractor richting het platteland. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw brief zijn of haar hart laat smelten? Wout Waanders en Jelko Arts, weten hoe je dat doet en delen hun kennis in de workshop 'Liefdesbrieven Schrijven'.

Van wie stamt u af?

Stamboomonderzoek is ontzettend populair. Waarom willen we zo graag weten waar we vandaan komen en waar begin je eigenlijk wanneer je wilt weten van wie je afstamt? Te gast zijn Aad Verouden van de Hollandse Vereniging voor Genealogie 'Ons voorgeslacht en schrijfster Martine Letterie over haar boek 'De genen van mijn vader'.

Japan in rouw vanwege afscheid boyband SMAP

In Japan heeft de populaire band SMAP bekend gemaakt na vijfentwintig jaar te willen stoppen. Hoe groot het verlies is vragen we aan Japanoloog en hoofdredacteur van Katern Japan, Tom Omes.

Roken nog groter taboe in Australië

In Queensland is het nóg lastiger geworden om "gewoon" een sigaret op te steken. De overheid daar heeft besloten om rokers ook te weren bij onder andere bushaltes, parken en picknickplaatsen. Zo merkt ook inwoner Marc de Bruin.

Eindelijk erkenning voor slachtoffers München

Vandaag 44 jaar geleden eindigde de gijzeling in München tijdens de Olympische Spelen in een bloedbad. André Spitzer, de nationale schermcoach van Israël, kwam daarbij om het leven. Zijn vrouw Ankie Rechess-Spitzer spreekt over de terreurdaad van toen.

Niet iedereen blij met bezoek Netanyahu aan Nederland

De Israëlische premier Netanyahu is twee dagen in Nederland voor een vriendschapsbezoek. Lang niet iedereen is blij met dit bezoek – hij wordt zelfs door oud- premier van Agt als een oorlogsmisdadiger getypeerd.

Deel deze uitzending: