Kerstpakketten voor het goede doel en homoseksualiteit
Afbeelding van aflevering: Kerstpakketten voor het goede doel en homoseksualiteit

Kerstpakketten voor het goede doel en homoseksualiteit

In Dit is de Nacht ruim baan voor de verhalen van luisteraars. Zij delen hun ervaringen over onderwerpen die spelen. Deskundigen schuiven aan en praten mee. En het nieuws van ver door de ogen van Nederlandse hulpverleners.

Voorzitter Herman Farenhorst en secretaris Ravi Weyenberg van Actie Stille armoede zijn bij ons in de studio. Zij delen kerstpakketten uit aan arme mensen. Wat doet u voor mensen die alleen zijn of er minder goed voor staan nu het kerstfeest eraan komt?

Homoseksualiteit is voor veel gelovigen uit Katholieke, Protestante en Islamitische kringen een lastig onderwerp. In Dit is de Nacht bespreken we geaardheid en hoe daar mee omgegaan wordt in de kerk én in de samenleving.
 
Done Fil is Islamitisch en valt op vrouwen, Kees Goedegebuur was ouderling in de Gereformeerde Bondskerk en valt op mannen. Ze vertellen beiden hun verhaal bij ons in de studio vannacht.

Live muziek is er van Karl Adams
 
Ook spreken we Mark Horst, onze correspondent in Zimbabwe over Mugabe die nog steeds president van het land is.
 
André Das vertelt over de strijd tussen justitie en regering in Argentinië.
 
In Dit was de Dag praten we Marcel van Silfhout, hij heeft het boek ‘De Ontsporing’ geschreven naar aanleiding van het Fyra-debacle. Twee jaar terug ging de trein in gebruik.
 
In Dit wordt de Dag vertelt Cok Vrooman wat de verschillen in Nederland zijn naar aanleiding van het sociaal en cultureel onderzoeksrapport dat vandaag gepubliceerd wordt.

Deel deze uitzending: