Kerststress(?) En: inspireren kun je leren!
Afbeelding van aflevering: Kerststress(?) En: inspireren kun je leren!

Kerststress(?) En: inspireren kun je leren!

In Dit is de Nacht ruim baan voor de verhalen van luisteraars. Zij delen hun ervaringen over onderwerpen die spelen. Deskundigen schuiven aan en praten mee. En het nieuws van ver door de ogen van Nederlandse hulpverleners.

In het eerste uur bespreken we hoe u het gezellig kunt houden met de kerstdagen. Laat de voorbereiding even liggen en luister naar de tips van deskundige Meijke van Herwijen van Visiom. 

In het tweede en derde uur hebben we twee inspirerende gasten in de studio. Henny van der Nagel van Huize Agnes vangt asielzoekers op die dakloos zijn en niet in aanmerking komen voor hulp van de overheid. Astrid Nijssen viel dit jaar bij de Viva400 in de prijzen als meest inspirerende vrouw in de categorie aanstormend talent. Laat u inspireren!

In Dit is de Wereld spreken we met Kees Arends in Istanbul en Stefan van Dijk in Kosovo. Zij vertellen ons over de ontwikkelingen aldaar. 

In Dit was de Dag vertelt historicus Hans Andriessen ons het verhaal van het kerstbestand uit 1914, precies honderd jaar geleden.

In Dit wordt de Dag praten we met psychiater Bram Bakker over het nieuwe televisieprogramma 'De Roze Wildernis' dat vanavond verschijnt op NPO3.

 

Presentatie: Ruben Bakker

Deel deze uitzending: