Goede voornemens, en: de liefde!
Afbeelding van aflevering: Goede voornemens, en: de liefde!

Goede voornemens, en: de liefde!

Wat zijn uw goede voornemens en hoe kunt u zich eraan houden? En: Gaat u verliefd worden in 2015?

Het kan nog heel even, die nieuwjaarswensen en borrels, maar een andere nieuwjaarstraditie die we helaas net zo snel vergeten zijn de goede voornemens. Wordt dit het jaar dat we allemaal eindelijk die extra kilo's gaan kwijtraken? Of is het allemaal makkelijker gezegd dan gedaan? Dat gaan we bespreken met Linda van der Wal, schrijver van het boek 'Oude Gewoonten, Goede Voornemens'.

Het is koud buiten, dus we zitten lekker binnen met onze geliefde. Maar waarom houden we eigenlijk van anderen? En hoe vind je liefde, als je niemand in je leven hebt? We praten erover met Mark Mieras,  schrijver van het boek 'Liefde, wat hersenonderzoek onthult over de klik, de kus en al het andere' en met Marcia Chong, bijgenaamd 'Dr. Date'. Zij coacht mensen bij het daten.

Live muziek is van Illanois.

In Dit is de Wereld gaan we naar India, waar veel vaders en moeders fikse discussies hebben met hun dochters over wat zij dragen. In Nederland wil je dat je dochter er 'gewoon een beetje netjes uitziet', maar kan je verkeerd kleden levensgevaarlijk zijn. Ook bellen we met Eelco Keij, onder meer over de rechtszaak tegen de dader van de aanslag bij de marathon in Boston, anderhalf jaar geleden. Die rechtszaak begon gisteren.

Verder staan we samen met Ruth Oldenziel stil bij de 177e verjaardag van de telegraaf. Ook spreken we met Pieter Kohnen over Driekoningen, de feestdag die vandaag plaatsvindt.

 

Presentatie: Willem de Gelder.

Beluister fragmenten terug

Luister fragmenten uit de uitzending terug via radio1.nl/ditisdenacht

Of beluister de hele uitzending hieronder:

Deel deze uitzending: