Geldzorgen, en: het huwelijk
Afbeelding van aflevering: Geldzorgen, en: het huwelijk

Geldzorgen, en: het huwelijk

Met Prinsjesdag voor de boeg maken we ons zorgen over financiën. Hoe staat u ervoor? En het huwelijk, vinden we het nog even waardevol als vroeger?

Geldzorgen, en: het huwelijk

De economische crisis was de afgelopen zes jaren voor veel mensen te voelen in de portemonnee. Bezuinigingen maakten dit niet veel beter. Budget coach en schrijfster van het boek 'Gezond met geld' Tineke Post komt uitleggen wat de financiële valkuilen zijn en hoe je die kunt ontwijken.

Afgelopen vrijdag was het de 'Dag van de scheiding' en hoewel jongeren nog steeds graag willen trouwen scheiden er steeds meer mensen. Wat voor waarde heeft het huwelijk nog? En hoe kan het dat huwelijken steeds minder stand houden? We praten erover met relatietherapeute Marjan Geisler. Natuurlijk is er ook ruimte voor uw eigen verhaal.

Levendige live muziek met een indrukwekkend verhaal erachter is er van Marjon van Iwaarden.

In Dit is de Wereld het nieuws vanuit Engeland, waar onrust heerst over de Engelse hulpverlener die door terreurbeweging IS onthoofd is. Vanuit Tsjechië horen we onder andere dat Rusland de gaskraan flink heeft dichtgedraaid.

In Dit was de Dag staan we met NOS-verslaggever Lex Runderkamp stil bij Charles Darwin die op 15 september 1831 met de Beagle aankwam bij de Galapagoseilanden. Lex maakte hier een serie over waarin hij dezelfde reis  heeft beleefd. Wat is de invloed van Darwins reis op ons leven? In de aanloop naar Prinsjesdag filosoferen we in Dit wordt de Dag met parlementair historicus Bert van den Braak over het inmiddels vertrouwde lekken van de miljoenennota.

Presentatie: Saskia Weerstand

 

Deel deze uitzending: