Internetprivacy, en: vrouwen op de werkvloer
Afbeelding van aflevering: Internetprivacy, en: vrouwen op de werkvloer

Internetprivacy, en: vrouwen op de werkvloer

Internetprivacy: hoe voorkom je dat persoonlijke gegevens op straat komen te liggen? En: vrouwenemancipatie, zijn we terug bij af nu er ontslag dreigt voor veel vrouwen in de zorg?

Internetprivacy, en: vrouwen op de werkvloer

25.000 ontslagen vielen er al in de zorg, in het afgelopen jaar, voor het grootste deel vrouwen. En het einde is nog niet in zicht. De Vrouwenraad is bezorgd: grotere financiële afhankelijkheid van vrouwen betekent een forse stap terug in hun emancipatie. Lili Brouwer van FNV Vrouw reageert op dit nieuws.

Afgelopen week bleek maar weer eens hoe gemakkelijk gevoelige informatie uitlekt, slachtoffers: Hollywoodsterren die hun persoonlijke kiekjes op de iCloud gedeponeerd hadden. Wat kun je hiertegen doen? Zijn we ons wel voldoende bewust van de gevaren die het Internet met zich meebrengt?

Live muziek is er van Rene Kaaij.

In Dit is de Wereld legt Nanko van Buuren uit waarom Brazilië - ondanks het WK voetbal - in een recessie is beland. Benjamin Philip vertelt ons hoe de situatie nu is in Israël, sinds het einde van de Gaza oorlog en het bestand met Hamas.

In Dit was de Dag aandacht voor het allereerste volledige stadionconcert ooit door Dj Tiesto op 9 september 2003. Waarom is Nederland hier zo goed in? In Dit wordt de Dag praten we met trendwatcher Richard Lamb over de lancering van de Iphone 6 én over de smart watch van Apple, die er eindelijk lijkt te komen.

Presentatie: Maarten Hagg

Fragmenten terugluisteren

Luister hier fragmenten uit de uitzending terug: radio1.nl/ditisdenacht

Of beluister de hele aflevering hieronder.

Deel deze uitzending: