Leuk oud worden kan! En: uitvaarten, wat is er allemaal mogelijk?
Afbeelding van aflevering: Leuk oud worden kan! En: uitvaarten, wat is er allemaal mogelijk?

Leuk oud worden kan! En: uitvaarten, wat is er allemaal mogelijk?

Vandaag werd bekend dat het aantal 100-jarigen sinds het jaar 2000 verdubbeld is. Steeds meer mensen leven langer en bovendien in een goede gezondheid. En: uitvaarten. Met z'n allen in een touringcar naar de begrafenis of toch liever een sobere aangelegenheid?

Nederland heeft een grote groep ouderen, de honderdjarigen zijn zelfs de snelst groeiende leeftijdsgroep. Wat kun je allemaal nog doen op je oude dag? Dick Kits schreef er een boek over: Het Nieuwe Oud. Want achter de geraniums zitten is niet meer van deze tijd.

Verder praten we over uitvaarten. Coen Heemeijer verhuurt zijn touringcar om zo alle nabestaanden samen met de kist te kunnen vervoeren. Berber de Haan en Gonneke Haaksma zijn allebei uitvaartonderneemster en vertellen over hun werkzaamheden. Hoe sluiten zij aan bij de diverse wensen van vandaag de dag?

Live muziek is er van Ape not Mice.

In Dit is de Wereld praten we met Tom Bijvoet uit Canada. Onlangs werd daar een militair vermoord door een moslimextremist die het land niet uit mocht. Verder is de Nederlandse gemeenschap daar ook bezig met de discussie rond zwarte Piet, de Canadezen kijken kritisch mee.

52 jaar geleden kwam de Cuba-crisis ten einde, een korte maar zeer beslissende periode in de Koude Oorlog. Martin Bossenbroek is historicus en vertelt ons in Dit was de Dag hoe spannend het was. Zijn er paralellen met de conflicten van nu?

In Dit wordt de Dag Joop Braakhekke, de topchef vertelt over de Lekker500 die vandaag in de winkels ligt. Tot slot een heuse primeur: de Doofpotdeal, een boek van journalist Joost Niemöller wordt vandaag aan de Tweede Kamer overhandigd. Hij doet bij ons een boekje open over het MH17 onderzoek door de Nederlandse regering.

Presentatie: Willem de Gelder en Ruben Bakker

Deel deze uitzending: