Louis for president, en: social media
Afbeelding van aflevering: Louis for president, en: social media

Louis for president, en: social media

Wat kunnen managers kunnen leren van de stijl van Louis van Gaal? En we praten over sociale media: zijn die verbindend of vooral verslavend?

De kwartfinale tegen Costa Rica was weer bloedstollend spannend. 120 minuten lang werd er niet gescoord, maar de ontknoping was historisch. Louis van Gaal deed namelijk iets wat nog nooit vertoond was op een WK: hij wisselde de keeper. voor de strafschoppenreeks. Elke beslissing die Van Gaal maakt, is raak. Wat kunnen andere managers leren van de bondscoach? En waar zou u Van Gaal graag aanstellen als coach, leider of manager? We praten erover met psycholoog Louis van Woerden van PiCompany.

Een hele dag zonder smartphone...Zou u het kunnen? Afgelopen zondag was de campagne ikbenoffline.nl, waarin opgeroepen werd om een dag niet online te zijn. Een van de initiatiefnemers,
Liesbeth Hop zette haar telefoon zelf ook een dag uit en vertelt hoe dat was. Door onze smartphones staan we constant in contact met elkaar. Is dat verbindend? Of vooral verslavend? En hoe 'echt' is ons leven op Facebook eigenlijk? Zilla van den Born zette vijf weken lang foto's op haar Facebook van haar vakantie in Thailand. Niks bijzonders aan zou je zeggen. Maar in werkelijkheid was Zilla gewoon thuis en zijn alle foto's gemanipuleerd. Niemand had het door. In Dit is de Nacht vertelt ze waarom ze dit deed.

Bixby verzorgt de live muziek.

In het laatste uur van de uitzending bellen we in Dit is de Wereld met Brazilië en Israel. Verwachten de Brazilianen ook zonder toptalent Neymar en aanvoerder Silva te winnen van Duitsland? Er is veel ophef geweest over de kosten van het land, maar heeft het WK het land ook veel geld opgeleverd? Met Israël bellen we over de conflictsituatie over de vermoorde tieners.

In Dit Was de Dag praten we over de ontploffingen in de Cindu-fabriek in Uithoorn op 8 juli 1992. Drie brandweermannen kwamen bij die ramp om het leven. We bellen met Chris van Woerden. Zijn dochter werkte op het moment van de brand bij Cindu.

In Dit Word de Dag bellen we met Pieter Broertjes, de burgemeester van Hilversum. Het is pas begin juli, maar toch komen de gemeenten al bij elkaar om te praten over het vuurwerk rondom Oud en Nieuw. Pieter Broertjes kwam als eerste burgermeester met een verbod op vuurwerk in het centrum van zijn stad. Gaan andere gemeenten volgen?

Presentatie: Maarten Hagg

Deel deze uitzending: