Ziek zijn tijdens je vakantie; en winkelen op zondag
Afbeelding van aflevering: Ziek zijn tijdens je vakantie; en winkelen op zondag

Ziek zijn tijdens je vakantie; en winkelen op zondag

Bent u wel eens ziek geworden tijdens uw vakantie? En wat deed u toen? Daar gaan we het over hebben, net als dat we gaan praten over winkelen op zondag. Het wordt steeds populairder. Doet u het ook al?

Winkelen op zondag

Uit onderzoek van GFK blijkt dat steeds meer mensen gebruik maken van de mogelijkheid om op zondag naar de supermarkt te gaan. Het is natuurlijk ook wel heel makkelijk. Maar, zo zeggen critici, het helpt kleine winkeliers omzeep. Bij ons in de studio Henry Konijn van De Stichting Tegen Verruiming Zondagopenstelling. Zijn standpunt zal u helder zijn. Maar, maakt u er eigenlijk gebruik van? Of mijdt u op zondag de supermarkt?

Ziek worden tijdens je vakantie

Het is natuurlijk nooit leuk om ziek te worden, maar al helemaal niet als je op vakantie bent. In een land waar je de taal niet spreekt, en geen idee hebt hoe goed de medische zorg geregeld is, moet je vaak maar afwachten wat er met je gaat gebeuren.

Met Chris Broekmeulen, TravelDoctor en arts bespreken we wat je kan doen om te voorkomen dat je ziek wordt tijdens je verblijf in het buitenland. Bas van Haaren van de alarmcentrale Allianz Global Assistance komt vertellen wat zij doen als iemand toch ziek is geworden in een vreemd land en geholpen moet worden.

LIVE MUZIEK - LEVIEN

De Vlaamse zanger Levien komt ons verblijden met een optreden. Hij speelt 4 nummers in de studio en vertelt over de recente ontwikkelingen in zijn carriere. 

Het laatste uur

Tijdens het laatste uur bellen we met Turkije en Tsjechie om te horen wat daar het nieuws is. Bovendien blikken we terug op de oprichting van voetbalclub Willem II en spreken we met en ruimtedeskundige van SpaceExpo over zebravisjes die op deze dag aan zullen meren bij ruimtestation ISS.

Deel deze uitzending: