search tag times-circle comment navicon twitter facebook volume-off volume-up play pause stop left right audio video photo

Eva van de Week en voedingscoach Marlies van Dooren in Open Huis

Over voeding wordt van alles beweerd: brood is slecht, suiker een moordenaar en van superfoods word je een ander mens. De gemiddelde Nederlander ziet door de bomen allang het bos niet meer. Voedingscoach Marlies van Dooren voorziet in het tijdschrift Eva de lezers van adviezen en antwoorden over voeding. Ook in Open Huis Weekend laat ze haar licht schijnen over voeding.

Luister het eerste deel van het interview met Marlies

Luister het tweede deel van het interview met Marlies

Luister het derde deel van het interview met Marlies

Marlies heeft een praktijk voor gewichtsbeheersing en voedingsadvies. "Een definitie van gezond eten is balans en variatie. Maar wat is nou balans? Mensen doen vaak zo raar. Ze eten veel te veel of veel te weinig en je lichaam reageert daarop. Je lichaam raakt van slag door die verschillen"

"Mensen weten ook niet goed wat slechte voeding is en hoe hun lichaam werkt. Wat in ieder geval heel duidelijk is, is dat rigoureus te werk gaan niet helpt. Van die grote stappen houd je nooit lang vol. Wat je dan doet is gedoemd om te mislukken."

"Hoe kan iemand het eenvoudigst op weg gaan? Zet een stap! Begin bijvoorbeeld met vandaag twee keer fruit te eten. Pas als dat goed gaat, neem je de volgende stap en ga je meer groente eten. Die manier geeft het beste resultaat.”

Benieuwd naar meer informatie over Marlies van Dooren, coaching en voedingsadviezen? Kijk dan op de website van Lijf & Lijn.

Deel dit artikel:

Reageren

Om reacties te kunnen lezen en/of schrijven moet je toestemming geven voor het plaatsen van cookies.
Klik hier als je toestemming geeft voor het plaatsen van cookies bij het bezoek aan de websites van de Nederlandse Publieke Omroep. Of pas hier je cookie-instellingen aan.

Gerelateerd