search tag times-circle comment navicon twitter facebook volume-off volume-up play pause stop left right audio video photo

Luisteren naar EO programma's op NPO Radio 5

Sinds 1 september 2015 is de Publieke Omroep gestopt met het uitzenden van de normale programmering via de AM-frequentie. Maar dat betekent gelukkig niet dat NPO Radio 5 is gestopt!

Er zijn voldoende alternatieven om te kunnen luisteren naar de EO programma's die via NPO Radio 5 worden uitgezonden. Via de kabel of uw digitale televisie kunt u NPO Radio 5 beluisteren en natuurlijk via internet. We bieden zelf veel gesprekken en reportages uit onze programma's kant en klaar geknipt aan.

De nadelen van het uitzenden via 747 AM zoals de ruis en de vindbaarheid zijn ingeruild voor de voordelen van het mooiere, digitale, luisteren. Gelukkig blijven alle andere manieren van luisteren wel mogelijk. Voor uw kabelfrequentie, kijkt u even op de site van uw kabelaanbieder. De gezamenlijke radiozenders hebben een speciale internetpagina vol nuttige weetjes en meer uitleg over digitale radio opgezet. Kijk hiervoor op www.digitalradio.nl.

Wat betekent dit voor u?
Als u EO Radio 5 al via kabel, digitale televisie of internet beluisterde, verandert er helemaal niets voor u. Als u de AM frequentie nog gebruikte, dan zult u echt over moeten stappen naar het mooiere luisteren.
Lees hier het artikel uit EO Visie over het overstappen .