search tag times-circle comment navicon twitter facebook volume-off volume-up play pause stop left right audio video photo

Als je kind een andere weg gaat

Het panel buigt zich over de brief van ouders die het moeilijk vinden dat hun zoon een relatie heeft met een niet gelovig meisje en ook minder met het geloof bezig is.

VRAAG

Beste heren,
 
Hoe kunnen we het beste omgaan met onze zoon van 18 die afstand neemt van God en ook een relatie is aangegaan met een niet christelijk meisje?
Ik zal even de situatie schetsen. Mijn vrouw en ik  hebben 20 jaar geleden een gemeente gepionierd en gaan nog altijd in die gemeente voor. We hebben 4 kinderen en een pleegkind. De oudste 3 kinderen zijn  getrouwd met een christenmeisje. Een zoon is met zijn vrouw de zending ingegaan. Met onze jongste zoon hebben we een heel andere ervaring.
Wel moet gezegd worden dat we 5 jaar geleden een gemeentescheuring hebben meegemaakt, die voor ons heel pijnlijk was. Sommige van je beste vrienden verlaten je. Op datzelfde moment ging onze tweede zoon 180 kilometer van ons vandaan wonen voor zijn werk en onze derde zoon vertrok naar Congo als zendeling. Mijn vrouw heeft daar erg onder geleden.
Onze jongste zoon was toen 13 jaar. Ook voor hem was het heel moeilijk. Zijn tienervrienden waren verplicht om samen  met hun ouders de kerk te verlaten.
Hij voelde zich in de steek gelaten. Kort hierna schoot hij naar ons gevoel door naar de extreme kant. Hij evangeliseerde, volgde bijbelstudies, heeft een illegaal koppel geholpen aan opvang binnen onze kerk en gaf zelfs eerste kennismakingavonden aan ongelovigen. 
Ook is hij twee keer naar Congo geweest  om te helpen. Zijn reis betaalde hij zelf. Iedereen keek tegen hem op.
Nu echter lijkt hij plotseling veranderd te zijn. Wijzelf denken dat hij heeft geprobeerd om het verlies te helen door ‘goed’ te zijn voor God, in de verwachting  dat hij zegen zou ontvangen. Het resultaat  was echter niet wat hij hoopte en de teleurstelling was groot.  Het gevolg is nu dat hij afstand genomen heeft van God. Ook doordat hij een niet-gelovig meisje heeft, slaat hij een andere weg in dan wij graag zouden zien. Zelf zegt hij dat hij God niet aan de kant heeft gezet, maar toch kiest hij ervoor om tegen Gods Woord in te gaan en een ongelijk span te vormen.
Dit gaat helemaal tegen ons in, tegen alles wat in ons leeft. We beseffen dat wij hem niet kunnen dwingen de weg te gaan die wij willen, maar het is moeilijk voor ons. Aan de ene kant wil je de liefde hanteren, maar er is ook de waarheid van Gods Woord. En om die twee bij elkaar te brengen is niet gemakkelijk.
We bidden God om wijsheid en inzicht, vandaar ook onze vraag aan jullie.Als vader worstel ik ook vaak met de schuldvraag. Waar ben ik te kort geschoten?  Mag de Heere ons genadig zijn. Bedankt voor het lezen van de brief. We zien uit naar Zijn leiding.

Met vriendelijk groeten en Gods zegen.

Deel deze uitzending: