search tag times-circle comment navicon twitter facebook volume-off volume-up play pause stop left right audio video photo

Houdt God wel van mij?

Vanavond bespreekt het panel de brief van een luisteraar die het moeilijk vindt om te geloven dat God echt van haar houdt.

Geachte panel.

Vanaf mijn vroege jeud heb ik veel te verduren gehad. Mijn ouders zijn jong overleden. Ik had gezondheidsklachten. Mijn pleegmoeder wilde mij eigenlijk niet  en sluit mij op allerlei manieren vaak buiten haar gezin. Ik ging trouwen en hoopte op geluk. Het kindje waar we zo naar verlangden was er na 8 jaar nog niet, en de ene keer dat ik zwanger was, kreeg ik een miskraam. De vraag die ik aan jullie wil voorleggen is: hoe kan ik gaan geloven dat God van mij houdt? Ik heb hier grote moeite mee. Als kind al had ik het idee dat Hij mij minder lief vond dan mijn klasgenootjes. Want waarom waren mijn ouders dan ziek geworden en gestorven en die van hun niet? Het idee dat God niet of minder van mij houdt, is erg hardnekkig en laait vooral weer op als ik wederom iets ergs meemaak. Het lijkt mijn hele leven al wel alsof mensen om me heen gezegend worden, maar ik niet. Zo voelt het. Ben ik een slechter christen, spookt soms door mijn hoofd. Maar het antwoord is nee, lijkt me. Want iedereen maakt fouten en daarom hebben we de Here Jezus nodig. Hoe kan ik geloven dat God van mij houdt? Ik geloof wel dat Jezus van mij houdt, want Hij is voor mij gestorven. Hij houd ik God op afstand, want dan kan ik niet meer gekwetst worden.

 

Vriendelijke groeten,

 

Deel deze uitzending: