search tag times-circle comment navicon twitter facebook volume-off volume-up play pause stop left right audio video photo

Wel of geen kinderen?

Je wilt graag kinderen, maar vraagt je af of je huwelijk wel stabiel genoeg is om kinderen goed op te voeden. Moet je er dan wel aan beginnen? Over deze vraag praten ds. Ruud van Campen en Henk Rothuizen

VRAAG


Geacht panel,
 
Mijn man en ik praten er steeds vaker over dat wij eigenlijk wel graag kinderen zouden willen. Het lijkt ons prachtig om voor kinderen te zorgen, hen te zien op groeien, met alles wat er bijhoort. Onze kinderwens wordt steeds sterker. Toch ben hier ook ergens wel bang voor, omdat ik mij afvraag of ons huwelijk er wel sterk genoeg voor is en of onze relatie wel stabiel genoeg is om kinderen een stevig fundament mee te geven voor hun leven.
 
Hoewel wij echt van elkaar houden, hebben wij toch ook wel geregeld ruzies en moeten wij toch ook wel voor ons huwelijk knokken. Gelukkig is een vriend van ons hulpverlener en is hij bereid om ons weer even verder te helpen wanneer dat nodig is.
 
Maar toch, over allerlei onderwerpen zijn we het vaak niet eens: over geld, over de inrichting van het huis, waar ik toch de meeste tijd in doorbreng omdat hij zo vaak voor zijn werk, voor zijn sport of hobbies weg is... En ook omdat hij zo veelvuldig weg is, ben ik bang dat hij straks ook de "afwezige papa" zal worden.
 
Wat moet ik met mijn onzekerheid aan?
 
Groeten,

 

Deel deze uitzending: